Із вірою в диво

20.04.2012
Із вірою в диво

Наталія Королевська (у центрі) на форумі прибічників своєї політичної сили.

Партія Наталії Королевської «Україна — Вперед!» піде на вибори власним партійним списком, а також намагатиметься виставити своїх кандидатів у якомога більшій кількості мажоритарних округів. Про це під час форуму прихильників молодої політичної сили заявила сама Королевська, яка готова очолити вищезгаданий список. На зібрання, що відбулося в Міжнародному виставковому центрі на Лівому березі, зі столиці та регіонів України приїхало близько трьох тисяч осіб. За словами лідерки партії, це вдесятеро більше, ніж зібралося на попередній форум місяць тому, де партія Королевської, колишня УСДП, отримала теперішню назву «Україна — Вперед!»

 

Усього за місяць політична сила суттєво зміцніла. Як повідомив заступник голови партії Володимир Ткаченко, «Україна — Вперед!» на сьогодні — третя в країні за кількістю осередків, їх понад 5800, а загалом у партії майже 80 тисяч членів.

«Тільки за останній місяць 10 тисяч осіб заповнили анкети на вступ у партію, ще 50 тисяч забажали допомагати нам як волонтери. Крім того, до нас переходять з інших опозиційних сил, — констатує Володимир Ткаченко. — Недавно до нас приєдналися наші прихильники з миколаївської, одеської, сумської і запорізької організацій ВО «Батьківщина». Лави партії активно зростають, тому що люди бачать в ній перспективну політичну силу. Найголовніше — в нас є мета, здатна стати національною ідеєю, — побудова нової країни, нової економіки, держави можливостей, де кожен може реалізувати себе, гідно заробляти і достойно жити».

За словами Наталії Королевської, двадцять років тому Україна обрала хибний шлях економічного розвитку. «Всі стратегічні об’єкти опинилися в руках кількох фінансово–промислових груп, всі технологічні галузі, які були гордістю нашої країни і де працювали мільйони наших громадян, виявилися зруйнованими, — каже опозиціонерка. — Корупція набула таких масштабів, що стала реальною національною загрозою для країни. Така модель економіки не життєздатна. Але економічне диво в нашій країні можливе. Я і моя команда знаємо, як це зробити. Як? Після всенародного обговорення ми складемо детальний план дій, так звану «дорожню карту» розбудови нової економіки в нашій країні. Тільки цей конкретний економічний план, який підтримали люди, може стати національною ідеєю. Це — наша альтернатива владі».

У травні партія презентує програму «Нова економіка — нова країна», в якій запропонує реальні кроки до втілення в життя того самого «українського економічного дива».

Як партія планує забезпечити інше диво — потрапити в парламент? Адже, згідно з останнім соціологічним опитуванням Центру Разумкова та фонду «Демократичні ініціативи», її рейтинг на сьогодні складає 1,2%, тоді як бар’єр встановлено на висоті 5%. Рецепт Королевської — слід робити ставку на людей, які мають максимальну підтримку в народі. «Ми не прийшли до людей з уже готовим списком, де всі місця розпродані, а прийшли з чистим аркушем, щоб дати можливість їм самим його сформувати, — каже пані Наталія. — Ми повністю відкриємо наш партійний список та проведемо його всенародне обговорення. І ті люди, які викликатимуть якісь сумніви та не користуватимуться підтримкою народу, до цього списку не потраплять. Щодо мажоритарників, то в кожній області відбудеться рейтингове голосування, під час якого люди самі визначать кандидатів, яким вони найбільше довіряють. Саме вони й стануть нашими представниками в мажоритарних округах. Також ми не дозволимо вкрасти наші голоси, для цього вибудуємо жорстку систему контролю на дільницях».

 

ЗВІДКИ ГРОШІ?

На проведення таких форумів, як позавчорашній з’їзд прихильників НК, а також на масовану рекламну кампанію потрібні великі гроші. Хто фінансує цю політичну силу? Адже білбордами із зображенням Наталії Королевської сьогодні завішані вулиці багатьох міст, вона купує рекламний час на телебаченні, площі в інших ЗМІ.

«Наше фінансове становище на сьогодні не таке впевнене, як було ще місяць тому, — пояснює сама Наталія Королевська. — Більше двох третин джерел фінансування, які активно підтримували нас у лютому–березні, на сьогодні паралізовані. Останній випадок, який мав місце буквально днями, пов’язаний із підприємством «Риф» із Луганської області. Наразі підприємство повністю паралізоване, щодо нього порушено кримінальні справи, а весь керівний склад дружно ходить на допити і пояснює, як так сталося, що у вотчині правлячої Партії регіонів «Риф» підтримував опозиційну силу. Оскільки ситуація з фінансуванням у нас зараз не найкраща, я вдячна всім прихильникам з областей, які самі оплачують рекламну кампанію. Також ми сьогодні ви­бу­довуємо систему захисту наших прибічників, які допомагали нам коштами і через це потрапили під репресивну машину».

Лідерка партії додала, що на травень заплановано масштабну публічну кампанію зі збору грошей на підтримку її політичної сили.