Піф–паф — ой–йой–йой!

10.04.2012
Піф–паф — ой–йой–йой!

Малюнок Миколи КАПУСТИ.

Поки у Києві захисники тварин протестують проти вбивства безпритульних братів менших, у Донецьку, схоже, влада так і не знає, як цивілізовано вирішити в місті цю проблему. Собак же, особливо на околицях міста, розвелося стільки, що вони вже стали реальною загрозою для мешканців міста. Нещодавно автор цих рядків став випадковим свідком галасу, який вчинила сусідка по під’їзду. На неї напала зграя бездомних собак, що традиційно мирно вешталися в цьому районі. Благо на допомогу не на жарт переляканій жінці вчасно прийшли прибиральниця та перехожі. Вже пізніше з’явився комунальник у спецкостюмі та з чимось, схожим на гвинтівку, в руках. Від нього собаки сахалися в різні боки, мов обпечені. І така реакція на людину зі зброєю у псів невипадкова.

Проблема з бездомними псами у місті існує давно, проте вирішується вона мляво. І ось знайшлися «добровольці», які взялися «підсобити» місцевій владі в досить екстремальний спосіб. На околиці міста, що в Куйбишевському районі, невідомі на чорному джипі час від часу влаштовують таке собі сафарі: просто з вікон автівки горе–мисливці відстрілюють безпритульних собак. «Полювання» вже набрало таких обертів, що людям, аби не потрапити під несанкціонований обстріл «мисливців» із джипа, доводиться добиратися до своїх дачних ділянок обхідними шляхами. «Просто якийсь «бєспрєдєл» коїться! Вони ж можуть так і людей поранити», — скаржиться місцева жителька Світлана, яка у себе вдома доглядає пораненного пса — одну з жертв «собачих терористів».

Занепокоєні жителі звернулися до міліції із заявою, щоб ті забезпечили їм спокійне життя. Правоохоронці пообіцяли, що «мисливців» обов’язково знайдуть. «Невдовзі невідомі, причетні до несанкціонованого відстрілу четвероногих, будуть встановлені і покарані», — розповідає прес–секретар Донецького міського управління міліції Ольга Пачкалова. За її словами, згідно зі статтею 174 Адміністративного кодексу України, «мисливцям» на джипі загрожує штраф від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів та конфіскація зброї.