Із суфіксом «–ятко»

14.03.2012
Із суфіксом «–ятко»

Ім’я Олександра Волкова — колишнього «директора парламенту» часів Президента Кучми, екс–лідера виборчого блоку «КУЧМА» — нині часто звучить на Сумщині. Адже киянин Волков нині курирує обласну партійну організацію ВО «Батьківщина», і активність знаного «кучміста» в регіоні зросла. Він присутній на звітно–виборчій конференції сумського відділення Всеукраїнської організації ветеранів Великої Вітчизняної війни. Він обіцяє допомогти у вирішенні проблем міському центру еколого–натуралістичної творчості. Він закликає політиків об’єднувати зусилля до цьогорічної виборчої кампанії та узгоджувати єдиних кандидатів у мажоритарних округах. Він через листівки закликає: «Юлі — волю!» Саме поява в мережі інтернет цих листівок привернула до «сумського» Волкова увагу всієї політизованої України.

«Батьківщина» готова об’єднати свої зусилля з усіма опозиційними і патріотичними силами, — заявляв він на зустрічах на початку лютого. — Але при всій нашій повазі до наших потенційних союзників у нас до них дуже багато запитань», — цитували Олександра Волкова місцеві ЗМІ. Уже згодом в ефірі сумського телеканалу давній віртуоз політично–ненормативних афоризмів дав загалом позитивну характеристику керівникові сумського «Фронту змін» Миколі Клочку, але зазначив, що все ж знаходиться «маленьке фронтове бл...нятко, яке бігає за нами й думає, як нас посварити». Глядачі підрахували, що за двадцять хвилин ефіру Волков повторив отой ніжний пестливо–зменшувальний епітет чотири рази. При цьому, зауважмо, йдеться про «генеральних» партнерів БЮТ у «Комітеті опору диктатурі».

Висловлюють припущення, хто ж те «бл...нятко», яке заважає пану Волкову. Зокрема, сумський мер Геннадій Мінаєв у своєму блозі з–поміж інших імовірних несимпатичних Волкову особистостей віддає перевагу місцевому політику, який планує йти на вибори від «Фронту змін» саме по тому округу, на який націлюється для балотування в парламент сам пан Волков. На думку Мінаєва, той місцевий імовірний кандидат має набагато більше шансів, ніж сам Олександр Волков. І узгоджувати єдину кандидатуру від опозиційних представникові «Батьківщини» буде складно. Ну як узгоджувати, якщо вона не твоя?!

До виборів іще досить далеко, тому листівки з Волковим у компанії Юлії Тимошенко або Павла Зіброва можна сприймати і не як передвиборні. Але коли вибори почнуться, тоді, кажуть противники пана Волкова, люди згадають і його дружбу з одіозним сумським «губернатором» Володимиром Щербанем, і підтримку Леоніда Кучми, і капітали, і регулярне метання між різними політичними силами... Словом, високого рейтингу пану Волкову не прогнозують, принаймні поки що.