535 днів без уряду

535 днів без уряду

Починаючи з 13 червня минулого року, коли відбулися парламентські вибори, Бельгія жила без повноцінного уряду, побивши за цим показником абсолютний світовий рекорд. І ось, через 535 днів коаліційних переговорів, країна нарешті де–факто отримала нового прем’єр–міністра. Ним, як і очікувалося, став 60–річний фламандський соціаліст Еліо Ді Рупо — перший з 1974 року соціаліст і перший за останні 30 років франкомовний політик на цій посаді.

Бояться всі

Бояться всі

У тому, що репресивна машина судової системи лукашенківської Білорусі засудить обвинувачених у теракті в мінському метро до розстрілу, сумнівався мало хто. Як і в тому, що Дмитро Коновалов і Владислав Ковальов навряд чи скоювали цей злочин. І якщо до нього й причетні, то були (тобто Коновалов був, а Ковальов, схоже, взагалі винний тільки у своєму з ним знайомстві) лише пішаками у великій грі когось сильного і все­владного... Тепер єдина надія у хлопців — на помилування від президента Олександра Лукашенка. У такому випадку страту їм можуть замінити на довічне ув’язнення.

Добре у Відні, де нас нема

Добре у Відні, де нас нема

Міжнародна консалтингова фірма Mercer оприлюднила свій щорічний рейтинг якості життя в різних містах світу. Фахівці «Мерсера» оцінили за 39 критеріями (охорона здоров’я, освіта, транспорт, житловий фонд, клімат, рівень злочинності тощо) 420 міст світу, але до остаточного списку внесли тільки 221 iз них. Київ, хоча й посідає досить низьке 161–ше місце, опинився на найвищій позиції з усіх міст СНД. А Москва, скотившись порівняно з минулим роком одразу на 29 позицій, ледве не вилетіла з другої сотні, «загальмувавши» на 199–й сходинці.

Боролися — побороли

Боролися — побороли

Страйки і протести болгарського народу проти пенсійної реформи таки змусили владу піти на поступки. Після багатотисячного мітингу, який позавчора відбувся в столиці країни Софії, депутати правлячої правоцентристської партії ГЕРБ відкликали з парламенту суперечливий законопроект про підвищення пенсійного віку.

Всі статті рубрики