Робіть добро не відходячи від каси

16.11.2011
Робіть добро не відходячи від каси

Щороку Катерина Ющенко скликає українців на «День щастя». (Фото Катерини ЗОРКІНОЇ.)

Більше мільйона гривень зібрали учасники благодійної акції «День щастя», яку проводить мережа сімейних ресторанів «МакДональдз» у співпраці з міжнародним фондом «Україна 3000». Ці кошти будуть спрямовані на придбання обладнання для виходжування недоношених немовлят, яке безкоштовно передадуть у 26 дитячих лікарень по всій Україні. Організатори сподіваються, що до кінця місяця вищезгадана сума значно збільшиться (акція розпочалася 1 листопада і триватиме до 30–го числа).

У столиці урочистості з нагоди доброчинної акції відбулися минулої неділі в «МакДональдзі» на Хрещатику, повідомляє прес–служба «Фонду 3000». Підтримати добру справу сюди прийшли відомі люди зі світу спорту і шоу–бізнесу — олімпійські чемпіони та призери Яна Клочкова, Стела Захарова, Олександр Крикун, співаки Наталія Валевська, Анжеліка Рудницька, Тоня Матвієнко, Арсен Мірзоян, телеведучі Юрій Горбунов, Сніжана Єгорова та Антін Мухарський, танцівники Олена Шоптенко та Дмитро Дікусар і багато інших. Зірки працювали за касами та разом з іншими відвідувачами «МакДональдз» купували сувенірну продукцію — сердечка, брелоки, акційні аудіодиски. Виручені від їх продажу кошти і підуть на купівлю обладнання для недоношених немовлят.

Голова Наглядової ради міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко прийшла на благочинну акцію разом із сином Тарасом. Вони придбали більше 10 сердечок і підписали їх від імені кожного члена родини. «Я щаслива взяти участь у цій акції і дуже вдячна всім, хто небайдужий до здоров’я українських дітей, — каже Катерина Ющенко. — Вже сім років поспіль партнером «Дня щастя» у «МакДональдз» є фонд «Україна 3000». За цей час ми допомогли 47 лікарням на загальну суму понад 7 мільйонів гривень». За ці кошти відремонтовано комплекс сімейних кімнат у відділенні дитячої онкології Інституту онкології, закуплено кардіологічне обладнання для 18 дитячих лікарень України. Пізніше дитячі лікарні отримали сумки для надання невідкладної медичної допомоги, обладнання для реанімації новонароджених, дефібрилятори та електровідсмоктувачі. Торік відвідувачі ресторанів відомої мережі зібрали рекордну суму за всю історію проведення акції в Україні — майже 2 мільйони гривень. Завдяки цим коштам 22 дитячі лікарні отримали обладнання для діагностики та лікування хвороб органів дихання.