НОВИНИ ПЛЮС

02.11.2011

Газові домовленості

Росія та Україна будуть суворо дотримуватися діючих контрактів на постачання і транзит газу до досягнення нових домовленостей. Про це йшлося на робочій зустрічі глави правління «Газпрому» Олексія Міллера і міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка, повідомила прес–служба «Газпрому». А тим часом глава адміністрації Президента Сергій Льовочкін заявив, що газові переговори з Росією перебувають на фінальній стадії. «Тривають дуже–дуже складні переговори, але я мушу сказати, що вони знаходяться на фінальній стадії пропозицій», — цитує Льовочкіна УНІАН. Він також запевнив, що «газової війни не буде, 100 відсотків».

КС приховує, хто повернув стару Конституцію

Конституційний Суд відмовився повідомляти дані про кількість суддів, які проголосували за повернення Конституції зразка 1996 року. Про це йдеться у відповіді на запит газети «Дєло», котра попросила повідомити про кількість суддів, які 30 вересня 2010 року проголосували «за» або «проти» скасування політреформи 2004 року. У КС відповіли, що це «закрита інформація». «Поіменне голосування шляхом опитування й процедура підписання суддями Конституційного Суду України є стадіями ухвалення рішення. Згідно з п.1 ст.9 Закону України «Про доступ до публічної інформації», інформація, пов’язана з процесом прийняття рішень, належить до категорії службової інформації», — йдеться у відповіді КС.

Підручник для консула

Міністерство закордонних справ України передало підручник української мови для генконсула Росії в Сімферополі Володимира Андреєва. Це був крок у відповідь на його заяви про обмеження російської мови в Криму. «Користуючись нагодою, ми придбали і передали через посла РФ в Україні для пана Андреєва підручник української мови для російськомовних людей і українсько–російський розмовник», — повідомив на брифінгу прес–секретар МЗС Олександр Дікусаров, за повідомленням агенції «Інтерфакс–Україна».