«Батьківщину» пограбували

02.11.2011

Учора у місті Ватутіне на Черкащині тамтешні соратники Юлії Тимошенко, прийшовши вранці в офіс міської організації партії ВО «Батьківщина», побачили, що вночі там побували непрохані гості. Як розповіла «УМ » Тетяна Воронцова, прес–секретар Черкаської об’єднаної опозиції, вхідні двері були відкриті ключем, а в трьох кабінетах панував повний розгром. Розбиті двері, шафи, на підлозі валялися теки й папери.

З офісу винесено два комп’ютерні системні блоки. Партійці ватутінської «Батьківщини» припускають, що це не було банальним пограбуванням, оскільки на місці залишилися монітори, телефони, факс, принтер. Наліт на офіс вони пов’язують із тим, що невідомі нападники цікавилися внутріпартійною інформацією, але в паперах нічого такого не знайшли, тож прихопили системні блоки, сподіваючись знайти її там.

Серед інших версій нападу представники «Батьківщини» називають діяльність депутата Ватутінської міської ради від ВО «Батьківщина» Ганни Тростянської, котра є опонентом чинного міського голови і котру було побито невідомими у серпні («УМ» про це розповідала). Не так давно пані Ганна пікетувала в Києві адміністрацію Президента, Генпрокуратуру та МВС, виступаючи проти свавілля ватутінської влади. Тож, можливо, це теж спричинило напад на офіс.

На місці злочину працюють правоохоронці.