Джексон — король каси

02.11.2011
Джексон — король каси

Семюел Джексон.

У рейтингах найбільш високооплачуваних зірок Голлівуду ім’я Семюела Джексона фігурує хіба що в останніх рядках, та й то рідко. Проте саме він потрапив у Книгу рекордів Гіннесса як «найбільш касовий актор усіх часів і народів». Фільми за його участі загалом зібрали у прокаті вже понад 7,4 мільярда доларів — це абсолютний рекорд.

За свою майже 40–річну кар’єру Семюел Лерой Джексон зіграв у більш ніж сотні фільмів, причому переважна частина з них — дуже прибуткові. І байдуже, що в більшості картин наш герой з’являється не в головних ролях. Адже головне — якість. А обирати проекти і режисерів Джексон таки вміє.

Дебютував темношкірий актор 1972 року у стрічці «Разом назавжди», але тоді критики його не помітили. Справжньої слави Сему довелося чекати довго. Вона прийшла до нього аж у 1991–му після стрічки Спайка Лі «Тропічна лихоманка». Далі були «Кримінальне чтиво», «Парк Юрського періоду», «Зоряні війни» тощо.

Зараз Джексон задіяний одразу в трьох проектах: «Месники», «Самаритяни» та «Звільнений Джанго» Квентіна Тарантіно. І можна не сумніватися, що після виходу цих фільмів на екрани «касовість» Семюела зросте ще на сотню–другу мільйонів.