«Океан» узяв Кремль

29.09.2011
«Океан» узяв Кремль

Публіка на концерті у Москві засвідчила, що, незважаючи на важку ауру залу, «ОЕ» перетворив Кремль на рок–н–рольний майданчик.

Про своє існування в Україні «Океан Ельзи» нагадає 6—7 жовтня, коли виступатиме у Палаці «Україна» з концертом у супроводі симфонічного оркестру Київської муніципальної опери. А тим часом гурт активно гастролює по «городам и весям» колишнього СРСР, презентуючи кілька програм: тур Dolce Vita, концерт Best Of та зазначений вище виступ із симфонічним оркестром, перший концерт із циклу якого відбувся у Москві 27 вересня і просто «порвав» тамтешніх меломанів. Очевидці оповідають, що черга до Державного кремлівського палацу тягнулася на кілька кілометрів, а зал мало того що був переповнений, так ще й активно витанцьовував під музику українського гурту. На сайті «ОЕ» користувач Віта Рамм надрукувала наступний відгук: «Щойно повернулася з історичної події. «Океан Ельзи» на чолі з Славою Вакарчуком «брав» Кремль. Дві години 40 хвилин таланту і щирості. І взяв! Першу годину важка аура залу (не слухачів) ще противилася, а крісла не сприяли атмосфері концерту. Але щирість і драйв «зробили» Кремль — виявилося, що там хороший рок–н–рольний майданчик». Інші відгуки також пересипані позитивними емоціями, на кшталт «Ви кращі!», «Це було казково гарно», «Підірвали Кремль!», «Веселий танцюючий Кремль можливий тільки у вас», «Вакарчук змусив танцювати симфонічний оркестр (до слова, це був оркестр МВС, що колись зробив гурту оригінальне аранжування до пісні «Без бою»)».

Прикметно, що це не перший експеримент «Океанів» із симфонічним оркестром. Фани гурту пригадують аналогічний виступ у Києві 2002 року. Опісля Святослав Вакарчук не раз запрошував до співпраці класичних музикантів. Тепер гурт знову вирішив поекспериментувати із роковим звучанням свого репертуару.

Десятого жовтня, після київських концертів, «Океан Ельзи» поїде із симфонічною програмою у Мінськ (виступ відбуватиметься в рамках VI Міжнародного фестивалю Юрія Башмета), а 26–го виступатиме у «Льодовому палаці» Санкт–Петербурга.