«Тата» замість мами

07.07.2011

Якщо темпи народжуваності в Індії збережуться на теперішньому рівні (а зараз там мешкає 1,21 млрд. людей), то 2025 року ця країна випередить Китай із його 1,34 млрд. мешканців. Індійські чиновники розробили численні програми зі скорочення приросту населення, зокрема шляхом стерилізації (передусім жінок).

Але заплановане в кабінетах не завжди так гладко реалізується на практиці. Глава адміністрації одного з районів індійського штату Раджастан, усвідомивши, що йому не вдасться виконати спущений згори план стерилізації 21 тисячі осіб, знайшов неординарний спосіб заохотити «несвідомих» громадян і громадянок. Хто погодиться на стерилізацію, тому видадуть безкоштовний лотерейний квиток, за яким можна виграти телевізор, кухонний електроприлад, мотоцикл тощо. А головною нагородою є популярний в Індії автомобіль «Тата Нано», який рекламують як найдешевше авто світу.

«Роздача слонів» триватиме до кінця вересня. «Тепер ми сподіваємося, що до нас добровільно прийдуть на стерилізацію щонайменше шість тисяч осіб», — повідомив агенції «Франс пресс» Пратап Сінгх Дуттер, головний лікар міста Джунджуну, де проводять акцію.