НОВИНИ ПЛЮС

17.05.2011

Справа Тимошенко

Печерський районний суд підтвердив законність кримінальної справи, порушеної щодо Юлії Тимошенко. Суддя Галина Супрун на вчорашньому засіданні оголосила, що скаргу Тимошенко на постанову прокуратури слід відхилити.

Лідерка БЮТ не була присутня при оголошенні вердикту. Натомість на засідання знову прийшли кілька десятків депутатів–БЮТівців, які утворили тисняву в залі.

«Тимошенко зранку була з температурою, погано себе почувала, тому вона не мала можливості прийти на оголошення рішення у даній справі», — пояснив адвокат ЮВТ Сергій Власенко. За його словами, сторона Тимошенко готується до апеляції.

Партактив

Народний рух України переобрав Бориса Тарасюка своїм головою. Мандат лідера продовжено на два роки. «За» проголосувало 529 делегатів суботнього з’їзду, «проти» — 2, утрималося — 10. Окрім того, НРУ ухвалив заяву, в якій вимагає розпуску Верховної Ради, імпічменту Президента та проведення позачергових парламентських і президентських виборів.

Справа Луценка

Стан Юрія Луценка погіршився. Про це заявила дружина екс–міністра Ірина Луценко, якій минулих вихідних дозволили відвідати чоловіка в клінічній лікарні швидкої допомоги. «Юра підіймається з ліжка лише в разі крайньої потреби... Він відчуває постійні запаморочення, втрачає координацію руху. Надвечір у чоловіка вже два дні підвищується температура тіла», — заявила пані Ірина.

Водночас представники прокуратури свідчать, що стан міністра стабільний — принаймні як для людини, котра голодує. «Луценко добровільно обрав цей шлях, — сказав заступник Генпрокурора Анатолій Пришко під час п’ятничного звіту в парламенті. — У нього є право вибору, яке ми не можемо порушувати». Пришко вважає, що голодування «є нічим іншим, як ретельно продуманим тиском на органи прокуратури, суд, громадськість із метою уникнення кримінальної відповідальності та впливу на судочинство».

Справа команди Черновецького

Співголову фракції Блоку Черновецького в Київраді Дениса Комарницького минулої суботи випустили з СІЗО. Як повідомляє сайт «Фокус» із посиланням на джерела в ГПУ, рішення про зміну запобіжного заходу ухвалив Генпрокурор Віктор Пшонка.

Нагорода від Кремля

Президент Росії Дмитро Медведєв нагородив Голову Верховної Ради Володимира Литвина Орденом дружби. Спікера відзначено «за значний вклад у розвиток та зміцнення відносин дружби і співробітництва між Російською Федерацією та Україною». Нагороду Литвинові від імені президента РФ вручив голова Федеральних зборів Росії Сергій Миронов на пленарному засіданні Міжпарламентської асамблеї держав–учасниць СНД у Санкт–Петербурзі.