Гроші на «Ворона»

22.03.2011

До редакції «УМ» почали надходити листи й дзвінки від читачів, які підтримують ініціативу, озвучену Юрієм Андруховичем, про збір коштів на вручення Василеві Шкляреві Шевченківської премії від народу. «Моя пенсія невелика, — пише Олександр Миколайович Головня з Києва. — Але без вагань виділю зі свого особистого пенсійного фонду 1000 грн., щоб у черговий раз продемонструвати ціну нашої влади, рівень її культури, духовності й моралі, її ставлення до України, історії та людей». З подібною підтримкою до «УМ» звернулися Василь Калчугін із міста Глобине Полтавської області, Тетяна Бурова з Києва та інші читачі.

З питанням, куди перераховувати гроші, «УМ» звернулася до Василя Шкляра. «Я ці гроші не візьму як компенсацію за премію, яку я відтермінував. Але спрямую на екранізацію фільму «Чорний ворон», — повідомив письменник.

Як відомо, ідею екранізувати роман озвучив народний депутат Микола Кульчинський та Ліга українських меценатів. Оціночно, на проект потрібно 20 млн. грн. (понад 2,5 млн. дол.)

«Наразі зібрано ще мало — до 10 тис. грн., адже ми всерйоз ще не починали кампанію, чекали, коли Василь Шкляр отримає Шевченківську премію. Зараз розробляємо розклад його туру Україною», — повідомив «УМ» виконавчий директор Ліги Михайло Слабошпицький. До оргкомітету проекту входять голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач, нардепи Микола Кульчинський, Олесь Доній, сам Василь Шкляр, Михайло Слабошпицький та комерційний директор УНІАН Валерій Нечипоренко. Василь Шкляр уже написав синопсис сценарію й веде переговори про участь у проекті польського режисера Єжи Гофмана.

 

Реквізити рахунків

р/р 262035017040 в АТ «Єврогазбанк»

МФО 380430

ЄДРПОУ 1878817350

Призначення платежу: поповнення поточного рахунку (або Благодійний внесок), Шкляр Василь Миколайович. Без ПДВ.

 

р/р 26002097778 в АБ «Експрес–Банк» у м. Києві

МФО 322959

ЄДРПОУ 35252758

Призначення платежу: на фільм «Чорний ворон»