Олександр Долгополов: Чи зміню громадянство — вирішиться найближчим часом

Олександр Долгополов: Чи зміню громадянство — вирішиться найближчим часом

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Виходом до чвертьфіналу відкритого чемпіонату Австралії Олександр Долгополов створив найбільшу сенсацію турніру. Відтак він знову став першою ракеткою України, піднявшись у рейтингу АТР на 14 позицій — до рекордного для себе 32–го місця. Однак ажіотаж навколо прізвища 22–річного киянина почався ще й через те, що саме після Мельбурна пішов поголос про можливу зміну Сашком громадянства — з українського на російське.

Перед тим як поспілкуватися з Долгополовим–молодшим, кореспондент «УМ» поговорив із його батьками — відомим тренером Олександром–старшим та чемпіонкою Європи з художньої гімнастики Оленою. Вони кажуть, що навколо історії зі зміною Сашком паспорта більше балачок, ніж правди. Підстави щось міняти дійсно є, але чи дійде до такого кардинального кроку — наразі не відомо. Врешті за столиком кафе з’явився й Сашко, який переодягнувся після тренування. Трохи втомлений. І, як здалося, застуджений.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Турецький залік: зараховано

Турецький залік: зараховано

Як і два роки тому, українські спортсмени посіли третє місце на Всесвітніх зимових іграх студентів. Якщо в китайському Харбіні для цього вистачило семи медалей, то цього разу в турецькому Ерзурумі довелося завоювати аж 15 (6 золотих, 5 срібних, 4 бронзові). Щоправда, оцінюючи наш ужинок на Універсіаді, потрібно робити поправку на те, що за студентську збірну України виступають переважно найкращі професіонали, тоді як більшість держав делегують пересічних студентів–аматорів або спортивні кадри другого ешелону. За таких розкладів наших «перестрибнули» росіяни (14+14+10) і південні корейці (7+3+5).

Назад, до «світу

Назад, до «світу

Здається, минулорічний скандал, пов’язаний із відмовою сестер Бондаренко грати за збірну, остаточно залагоджений. Олена й Катерина змінили гнів на милість і погодилися знову виступати під синьо–жовтим прапором. Щоправда, старшій зіграти в першому матчі Кубка Федерації 2011 року завадила травма. Натомість Катерина проявила себе справжнім лідером і «витягнула» команду в складному гостьовому двобої зі збірною Швеції.

Валин подіум

Валин подіум

Якось навіть важко віриться, що Валентина Семеренко — звичний лідер української біатлонної команди — донедавна не мала особистих перемог на змаганнях, що входять до програми Кубка світу. Усі її здобутки — а це і «золото» Обергофа–2009, і срібна медаль у минулорічному Хохфільцені — стосуються лише естафетних виступів, а з особистими показниками якось не складалося. У нинішньому сезоні Валя вже з перших етапів мала чимало нагод, аби самотужки зійти на п’єдестал. Тричі вона фінішувала на четвертій позиції, ще одного разу була п’ятою. Минулої п’ятниці удача нарешті посміхнулася представниці Сумщини: вона стала бронзовою призеркою спринтерської гонки на етапі Кубка світу в невеличкому містечку Преск–Айл на північному сході США.

Всі статті рубрики