Ціна ідеї

Ціна ідеї

Купувати нові технології за кордоном і привозити звідти ж кваліфікованих спеціалістів — надто витратна справа. Тому великі бізнесові структури ініціювали непростий діалог з освітянами у формі першого виїзного засідання Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні (СПО) та Асоціації ректорів вищих технічних закладів України. Зі сказаного стало зрозуміло, що вітчизняний бізнес уже готовий купувати у науковців цікаві ідеї й запрошувати на роботу випускників навчальних закладів, якщо вчені їм запропонують справді новітні розробки, а студенти матимуть достатній рівень підготовки. «Нам би хотілося побудувати діалог, і щоб він був максимально ефективним, — сказав голова СПО Дмитро Фірташ, звертаючись до присутніх на засіданні керівників ВНЗ.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Уявив себе трактором

Уявив себе трактором

У неділю приблизно опiвднi на Чернівецькому летовищі сталася НП. Вантажний літак «Антонов» Ан–12BP приватної компанії «Шовковий шлях» під час чи то зльоту, чи то посадки «не вписався» у злітну смугу, легко проламав огорожу летовища і викотився на орані городи біля села Чагор. Літак здійснив різкий маневр праворуч від злітної смуги і, прооравши землю метрів сто, зупинився, зав’язнувши в болоті.

Китайські гречкосії нас врятують

Китайські гречкосії нас врятують

За минулі вихідні гречка втратила в ціні майже 10 гривень — уряд висунув вимогу виробникам знизити вартість «стратегічної» крупи до економічно обґрунтованого рівня. Інакше Кабмін погрожував виділити квоти для імпортної китайської гречки, яка має бути значно дешевшою. Відтак у магазинах почала з’являтися гречка по 13—17 гривень за кілограм. Цікаво, що нові цінники викликали певний ажіотаж, тож у деяких супермаркетах відпускають гречку «за квотою» — не більше кілограма в одні руки. Але авторитарні методи управління призвели й до того, що в багатьох магазинах гречка зникла взагалі.

Лютий весняніє

Лютий весняніє

У найближчі кілька днів зима потішить нас справжньою весною. Скажімо, сьогодні стовпчики термометра в деяких регіонах піднімуться до 9—12 градусів тепла. Особливо комфортною видасться погода на Заході — наприклад, на Буковині очікується до плюс 14 градусів. Опадів при цьому, за даними Українського гідрометцентру, не передбачається.

Верхи на популізмі

Верхи на популізмі

Приватні перевізники в Полтаві підняли ціни після того, як остання сесія міськради дозволила їм працювати за так званим «вільним» тарифом. Тож «учорашні» квитки на проїзд вартістю 1,25 гривні тепер продають по 2 грн. Такий різкий ціновий стрибок, на думку нинішніх очільників обласного центру, зумовлений тим, що їхні попередники, граючись зі своїми земляками–виборцями у популістські ігри стосовно «найдешевшого» міського транспорту в Україні, фактично прогавили кілька попередніх підвищень плати за проїзд після подорожчання пального, запчастин, зростання мінімальної зар­плати тощо.

Щоб були ефективні й впливові?

Щоб були ефективні й впливові?

Перемовини українських дипломатів з російськими колегами в останні кілька тижнів, схоже, зайшли у «глухий» кут. Чи не єдиною доброю новиною (якщо дії росіян згодом не розійдуться з їхніми заявами, як це вже було неодноразово) є заява, зроблена за підсумками зустрічі міністра закордонних справ нашої держави Костянтина Грищенка зі своїм колегою Сергієм Лавровим. Саме під час цієї розмови наша сторона наголосила на важливості існування в Росії організації українців РФ, які через такі об’єднання зможуть реалізувати свої етнічні права. Натомість російська сторона нібито навіть висловила готовність сприяти діяльності таких організацій і пообіцяла розширити Бібліотеку української літератури в Москві, яка, нагадаємо, є комунальною власністю столиці РФ.

Життя як вічний бій

Життя як вічний бій

Пам’ять видатного українського громадського діяча, політв’язня, ініціатора створення Української національної асамблеї Анатолія Лупиноса минулих вихідних вшанували у Черкасах, Сумах, Львові та Києві. На Байковому кладовищі у Києві зібралося близько ста людей, серед яких — «унсовці», представники духовенства УПЦ КП, Спілки офіцерів України. У заході також взяв участь син Лупиноса Микола, який зараз навчається в Умані.

Тирана — на друзки

Тирана — на друзки

Пікетувати Міністерство внутрішніх справ праві обіцяли ще під стінами Генеральної прокуратури, де вимагали від очільника відомства Віктора Пшонки відреагувати на незаконні дії правоохоронців. Ті й досі тримають в ув’язненні десяток «тризубівців», не допускаючи до них адвокатів. У наглядовому за законністю органі, схоже, вимоги пікетників розцінили як несерйозні, а тому адресанти послання Пшонці навіть не отримали жодної відповіді на переданого лише з третьої спроби листа Генпрокурору. Тому вчора пообіді пікетники зібралися на вулиці Богомольця.

Всі статті рубрики