Голі Санти на морозі

16.12.2010
Голі Санти на морозі

Міжнародний «Ротарі–клуб» упродовж кількох останніх років організовує в грудні акцію «Забіг Санта–Клаусів для розваги». Ініціатива зародилася в американському місті Бостон і поєднується зі шляхетною справою — збиранням коштів на підтримку дітей із найбідніших родин. Цього року естафету почали у США та Австралії, а продовжили в багатьох містах Європи.

У Ризі благодійна акція проводилася втретє. У забігу на 3000 м по центру міста брали участь як окремі фізкультурники в костюмах «дідів морозів», так і цілі родини та трудові колективи, загалом — 350 людей. Найбільше учасників минулої неділі зібрав забіг у столиці Шотландії — Единбурзі, де на старт вийшло 800 осіб. За правилами, дистанцію можна долати і неспішною ходою або взагалі не фінішувати, головне — зробити доброчинний внесок.

У Будапешті біганину «різдвяних дідів» організували вже всьо­ме, і вона виявилася найоригінальнішою. В акції брали участь максимум сто людей, бо не всі охочі могли прийняти умови: бігуни мали бути вбрані, окрім червоних шапок, лише в плавки або купальники. Зате забіг голяка по сильному морозу приніс чималі кошти: на потреби бідних дітей угорці зібрали більше 22 тис. доларів.