Прийшли зима і комуністи

Прийшли зима і комуністи

Минулої неділі в Молдові відбулися дострокові парламентські вибори, призначені через нездатність нинішнього складу парламенту обрати нового президента країни. Політична погода в сусідній з Україною державі змінювалася цілком синхронно з погодою реальною. У неділю, коли ще залишалося тепло, результати провідних екзит–полів засвідчили перемогу правлячої тепер прозахідної ліберально–демократичної коаліції в складі трьох партій, яка набирала від 56 до 64 відсотків голосів. За усередненими результатами екзит–полів, комуністи мали отримати 29 мандатів, а правляча коаліція — 72. А вчора з першим снігом з’явилися перші результати підрахунку голосів, за якими на виборах лідирувала Партія комуністів Молдови.

По–їхньому це — шок

По–їхньому це — шок

Перестороги адміністрації США на адресу сайту Wikileaks про недопустимість публікації таємних документів, які американські дипломати надсилали з країн перебування до Вашингтона, не подіяли. Не допоміг і «крик відчаю», яким було останнє, суботнє звернення американської влади до власників скандального ресурсу, яких закликали «усвідомити, що оприлюднення цих документів загрожуватиме безлічі людей та глобальним антитерористичним операціям і відносинам США із союзниками». Позавчора на Wikileaks.org з’явилася перша порція з 251 тисячі 287 таємних депеш американських дипломатів загальним обсягом 1,6 гігабайта. На сайт відразу ж була здійснена хакерська атака, і вчора він не діяв. Але й це Вашингтону не допомогло: врахувавши можливість кібератаки, «вікіліксівці» паралельно розіслали отримані ними таємні документи провідним інформаційним агенціям та виданням світу.

Інтелігентний блазень

Інтелігентний блазень

На 85–му році життя у клініці неподалік свого будинку у Флориді позавчора помер популярний голлівудський комік Леслі Нільсен. Як повідомив його агент Джон Келлі, актор пішов із життя внаслідок ускладнень після запалення легенів. Нільсен прославився ролями в невибагливих кінокомедіях, самою своєю появою на екрані змушуючи глядачів хапатися за животи від сміху. Хоча на початку акторської кар’єри навряд чи мріяв саме про таку популярність...

Всі статті рубрики