Правильні концерти

30.11.2010

Восени концертні агенції присадили українських меломанів на важку музику. Чого варті гучні виступи легендарних Scorpions і Limp Bizkit. Цей грудень пройде під знаком «інь», затишно, з красивими жінками і ніжними чоловіками. Один день віддадуть альтернативі, щоб уже зовсім не звинуватили в дискримінації. Але головних китів року відкладуть до весни. Отож, кого чекати в перший місяць зими.

 

«Суперсонік» Софі Елліс–Бекстор

Тендітна британська зірка інді–року Софі Елліс–Бекстор рік тому вперше виступила в Україні — на дні народженні одного із журналів у столичному «Мистецькому арсеналі». Тоді Софі показала, що справжня леді навіть у холодному приміщенні, де публіка грілася в шубках і від скутості шукала порятунку у міцних напоях, співатиме на повну на високих шпильках. Після цього її не раз запрошували на закриті вечірки в різні київські клуби. І от Софі Елліс–Бекстор знову в Києві.

Як повідомили у концертній агенції «Мельниця», 4 грудня співачка привезе нову програму. У серпні вона випустила четвертий альбом Straight To The Heart. Однак, за словами агентів «зірки», на концерті у клубі Crystal Hall прозвучать також хіти Елліс–Бекстор. Їй 31 рік, із них 13 Софі займається сольною кар’єрою. Паралельно виступає в опері, працює моделлю, пробує себе у літературі. Одна з найвідоміших композицій Софі — «Суперсонік», яку вона присвятила своєму сину Кіту: яскраво–рудим волоссям він нагадує героя комп’ютерної гри «Суперсонік».

Тоні Брекстон: трохи пісень iз наступного альбому

Віртуозна співачка ритм–н–блюзу, одна із найпопулярніших соул–вокалісток світу, володарка шести «Греммі» Тоні Брекстон вперше приїжджає у Київ із сольним концертом. Темношкіра красуня завжди співає про любов. Дивлячись на розкуту співачку, важко уявити, що вона виросла у строгій пуританській родині, з дитинства співала у церковному хорі, а ночами, коли всі засинали, Тоні тихенько підспівувала, слухаючи платівки Стіві Уандера і Куінсі Джонса.

Завдяки групі The Braxtons, куди входили лише рідні сестри Брекстон, 15–річну красуню помітили, і вже у 1991 році Тоні дебютує саундтреком до фільму Boomerang з Едді Мерфі. У пресі її почали називати «другою Вітні Х’юстон». Останні шість років Тоні Брекстон працювала над сьомим студійним альбомом Pulse, який презентує у березні наступного року. Дещо з нього можна буде почути на київському концерті 12 грудня у Палаці «Україна». Та більшість композицій Тоні виконуватиме зі збірника балад Ultimate Toni Braxton, куди входять найкращі пісні за 16 років.

Метал з оркестром

Шведські музиканти з Therion позиціонують себе як металісти. Проте їхній метал симфонічний: на свої концерти хлопці запрошують живий оркестр, оперних співаків і хор. Пісні Therion не про «мармулядну» любов, а про містичні вчення і міфи народів світу. Похмурість стилю розвіюється, коли бачиш металістів у чорному одязі і з блідими обличчями поряд із оркестром: це один із важливих показників, що альтернативна музика не тільки для представників субкультур. Чекаємо на шведів 7 грудня в палаці культури НАУ.

12 грудня важку артилерію доповнить ще одна альтернативна група з Лос–Анджелеса — 30 Seconds to Mars. Про себе хлопці кажуть, що «30 секунд до Марса» — це грандіозність Pink Floyd із енергетикою The Sex Pistols. Пісня The Kill принесла групі славу і кілька нагород на телепремії MTV у різні роки. Хлопці вперше гастролюють у країнах Європи, відповідно 12 грудня у МВЦ — їхній концертний дебют в Україні.

 

P. S. Упродовж зими, за словами однієї з концертних агенцій, не варто очікувати на рок–зірок світової слави. Всі концерти перенесені на весну. 25 березня у Київ приїде Deep Purple. До кінця цього року Deep Purple виступлять у Польщі, Бельгії, Франції, Швейцарії і Німеччині, а з березня наступного року проїдуться з гастролями по країнах СНД.