А Абдулла — не рахується

30.11.2010

Британські фахівці з ком­п’ютерних технологій вирахували, який день був найнуднішим у ХХ ст. Як повідомляє «Дейлі рекорд», таким виявилося 11 квітня 1954 року, коли у світі не відбулося жодних визначних подій.

Ідея визначити «найбільш порожній» день належить Вільяму Танстоллу–Підоу. Тестуючи програму під назвою True Knowledge («Справжнє знання»), учений–комп’ютерник завантажив до неї більше 300 мільйонів календарних фактів із ХХ століття — різноманітні події, дати народжень і смертей. І з’ясувалося, що кожного дня траплялося щось важливе й цікаве, окрім єдиного дня — неділі, 11.04.1954. Ну хіба що в Бельгії відбулися загальні вибори, а в Туреччині народився академік Абдулла Аталар. А порівняно з рештою днів це «порожняк» — «якщо ви, звісно, не Абдулла Аталар», жартує британський дослідник. І продовжує: «Хоча ні, 11 квітня 1954–го можна вважати особливим днем якраз через те, що нічого особливого тоді не сталося».

Для порівняння: наступного дня, 12 квітня 1954 року, Білл Хейлі у Нью–Йорку записав одну з перших, найвідоміших та найуспішніших рок–н–рольних композицій — Rock Around the Clock.

До речі, щоб «реабілітувати» 11 квітня 1954–го, газета «Дейлі рекорд» закликає всіх охочих надсилати в редакцію свої дані про цікаві події того дня — а раптом дослідники щось пропустили?