«І стиха хлипає сум»

«І стиха хлипає сум»

Пішов із життя Володимир Маслаченко — один з останніх «могікан» футбольного мікрофона радянської доби і, без сумніву, найвідоміший та наймайстерніший спортивний коментатор українського походження. Володимир Микитович помер позавчора на 75–му році життя. Позаминулого тижня він зліг у московський шпиталь із важким інсультом.

Ані сивина, ані молодість

Ані сивина, ані молодість

Чергова спроба київської команди пробитися до фінального раунду єврокубка обернулася невдачею. І звинувачувати в цьому самих хокеїстів хочеться найменше. Навіть в умовах багатомісячної заборгованості із зарплатні та премій вони діяли як професіонали та зробили в італійській провінції Віченца все, на що нині спроможні. Але для історичного кроку цього виявилося замало.

Рівняння на юніорів!

Рівняння на юніорів!

Пригадується, як по завершенні чемпіонату Європи з водних видів спорту в Будапешті головний тренер збірної України Сергій Бондар пояснював причини «безмедалля» відсутністю на доріжках двох найсильніших юніорів — Дарини Зевіної та Андрія Говорова. Нагадаємо, що в той час вони кували для України «золото» I Юнацької олімпіади в Сінгапурі. Виявляється, наставник не лукавив — з «дорослої» європейської першості на «короткій воді», яка позавчора завершилася в Ейндховені, ці двоє юних олімпійців привезли чотири нагороди. З них одна — золота, в активі Зевіної. Ще одна відзнака — також в активі молодого, 18–річного Сергія Фролова. Загалом «синьо–жовта» команда посіла шосте командне місце. І це при тому, що наші представники залишалися осторонь п’єдесталу великих міжнародних змагань, починаючи з 2008 року!

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Повернення короля

Повернення короля

Нерідко завершальні змагання року спортсмени дограють у півсили, подумки перебуваючи вже в відпустці. Але неофіційний чемпіонат світу серед чоловіків–тенісистів, навпаки, став смачненькою вишнею на головному торті сезону, подарувавши глядачам вісім днів баталій найвищого рівня. Лондонська «О2 Арена» й упродовж тижня заповнювалася непогано, а на вирішальні матчі минулих вихідних розпродали всі 17500 квитків. На фіналі ж, у якому зустрілися найкращі тенісисти сучасності – Надаль і Федерер, ложі ломилися від зірок — тут і принцеса Беатріс, і мер Лондона Борис Джонсон, і футболісти Дієго Марадона та Тьєрі Анрі, музикант Ронні Вуд та інші.

За явною перевагою

За явною перевагою

Якщо минулого року команди прем’єр–ліги грали аж до середини грудня, то нині календар милосердніший. Сніг застукав футболістів лише на Західній Україні, а так — за умов негоди гратимуть хіба наші представники в єврокубках. На відпочинок ліга йде з явним та безумовним лідером: на відміну від попередніх сезонів, теперішні 12 пунктів «Шахтаря» можна вважати більш ніж серйозною заявкою на чемпіонство.

Всі статті рубрики