Веселе і зухвале прибуло!

Веселе і зухвале прибуло!

«Бо–жо–ле... Ви тільки вслухайтеся, як по–французьки це звучить!» — замріяно протягує солідний чоловік у костюмі з краваткою, відпиваючи черговий ковток зі свого бокала. Ігор — бізнесмен, його фірма давно й тісно співпрацює з французькими партнерами. Сам кілька років прожив у Франції, і коли чує заповітні слова Le Beaujolais Nouveau est arriv?! («Молоде «Божоле» прибуло!»), розпливається в меланхолійній усмішці: «Ну нарешті!». Продегустувавши довгоочікуваний напій, Ігор прицмокує: «Цьогорічний врожай, схоже, напрочуд вдалий! Минулого року була така бурда, що більше літра й не вип’єш...»

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Візуалізація з ефектом присутності

Візуалізація з ефектом присутності

Відтепер кожен охочий має змогу здійснити віртуальний тур по будь–якому з українських спортивних об’єктів до Євро–2012. Так, днями на офіційному сайті НСК «Олімпійський» з’явилася тривимірна (ЗD) панорама стадіону з 150–метрової висоти. Її створено за допомогою аерофотозйомки, що проводиться впродовж останнього місяця над спортивною ареною і прилеглими до неї територіями за допомогою радіокерованого вертольота, завдяки чому створюється враження польоту. Вслід за «Олімпійським» панорамну 3D–візуалізацію розмістив і львівський стадіон — відвідувачі сайту держпідприємства «Дирекція з будівництва об’єктів до Євро–2012 у Львові» можуть під різними кутами простежити за процесом будівництва, а також за тим, як споруда виглядає зсередини.

Щось у бензобаку деренчить...

Щось у бензобаку деренчить...

Із настанням холодів українців усе рідше сідатимуть за кермо залізного друга. З одного боку — через ожеледь, з іншого — через вартість пального. Бензин в Україні розпочав прогнозоване вже давно подорожчання. І хоча темпи зростання його вартості в останні дні дещо уповільнилися, це не має нікого вводити в оману, — стверджують експерти. Реальна податкова та економічна ситуація сприяє подорожчанню енергоносіїв.

Екіпаж був український

Екіпаж був український

У літаку Іл–76, який цими вихідними розбився у пакистанському місті Карачі, загинули семеро українців — члени екіпажу. Цю інформацію підтвердило Міністерство закордонних справ України. За словами речника МЗС Олександра Дикусарова, серед загиблих — командир, пілот, штурман, двоє авіатехніків, бортінженер та бортрадист, ще один загиблий член екіпажу — росіянин. Нагадаємо, літак орендувала грузинська авіакомпанія «Санвей». Уночі з суботи на неділю літак піднявся в повітря з аеропорту Карачі, щоб летіти в Судан, але через півтори хвилини впав на недобудований будинок у передмісті Гульшан–е–Джохар. Пролунали вибухи i почалася пожежа. Усього внаслідок аварiї загинуло 12 людей: окрім восьми членів екіпажу літака, ще кілька людей отримали смертельнi травми або дістали поранення на землі.

Погоня — в «гарячій крові»?

Погоня — в «гарячій крові»?

В індійському порту Мумбай заарештували чоти­рьох україхнських моряків із грецького судна–балкера «Дайнемік страйкер». Нагадаємо, минулого тижня навколо цього судна розгорнулися події голлівудських масштабів. Індійські військово–морські фрегат та два вертольоти переслідували «Дайнемік страйкер», який «втік» iз порту Мумбай, де перед тим стояв на якорі. Наздогнавши судно, індійські військові намагалися зв’язатися з екіпажем по радіо, але ніхто не відповів, тож, аби зупинити «Дайнемік страйкер» і змусити його рухатися назад у Мумбай, військові зробили кілька попереджувальних пострілів у повітря. Уже в порту чотирьох членів екіпажу, капітана, старшого помічника, механіка та боцмана заарештували, усі вони виявилися громадянами України.

Убив колегу і себе

Убив колегу і себе

Двох співробітників відділення лінійної міліції, що дислокується на станції «Конотоп», із вогнепальними пораненнями виявили пізнього суботнього вечора, коли вони вже не потребували жодної допомоги.

Права зими

Права зими

«У найближчі чотири дні беріть із собою парасольку й виходьте з дому лише у добротному взутті, — порадила читачам «УМ» начальник відділу Українського гідрометцентру Людмила Савченко. — У зв’язку з переміщенням на територію України циклону з Балкан пройдуть дощі з мокрим снігом, а найбільше сніжитеме у Карпатах». У Львівській області оголошено штормове попередження. За вихіднi тут випало бiльше 3 міліметрiв опадів, а в ніч на 29 листопада — понад 6 міліметрів у вигляді снігу та дощу.

Не стало «помаранчевої бабусі»

Не стало «помаранчевої бабусі»

Ще тиждень тому вона знову збиралася на київський Майдан, щоб відзначити чергову річницю Помаранчевої революції. Не виключено, була б там і сьогодні разом із підприємцями. Однак здоров’я 71–річної жінки вже не дозволило. Впродовж останнього місяця Парасковія Василівна весь час хворіла, лежала в лікарні, мала великі проблеми і з серцем, і з хребтом. Вранці у п’ятницю, за словами дочки Марії, стареньку забрали додому, а ввечері того ж дня вона померла. У труну як символ того, чим жила незвичайна бабуся останні шість років, рідні поклали букетик помаранчевих квітів. За їхнiми словами, зi співчуттями дзвонили до сільської хати у Дорогичівці дуже багато людей, але з відомих політиків на похорони ніхто не приїжджав. І лише на офіційних сайтах «Нашої України» та «Європейської партії» з’явились відповідні інформація та співчуття.

Всі статті рубрики