Замкове меню

Замкове меню

Оренда найбільшого румовища — замку в Старому Селі, що під Львовом, стала найгучнішою справою львівських пам’яток. Та й гроші дають нібито вітчизняні інвестори. За словами основного концесіонера замку підприємця Михайла Риби, аж дев’ять приватних підприємств готові вкладати кошти у відновлення історичної споруди. Щоправда, обсягу робіт, чи точніше кошторису, наразі не визначено, адже слово «замок» щодо стану колишнього потужного укріплення занадто гучне — від пам’ятки лишилися тільки стіни та башти. Як зазначив пан Риба, їх доведеться «очистити, законсервувати, укріпити. Все залежатиме від результатів досліджень. Може, знадобиться 300 мільйонів гривень, може 600, може і 100».

«Фізкультпривіт» зі сльозами

«Фізкультпривіт» зі сльозами

Днями до реанімаційного відділення Полтавської міської дитячої клінічної лікарні привезли шестирічну дівчинку, яку знайшли під однією з багатоповерхівок «спального» мікрорайону обласного центру. Як повідомили «УМ» у відділі зв’язків із громадськістю обласної міліції, згадана дитина одержала сильний травматичний шок, перелом стегна, тяжкі забиття головного мозку та інших органів після падіння з вікна шостого (!) поверху. За попередніми даними правоохоронців, дівчинка підійшла до відчиненого вікна, коли у квартирі нікого з дорослих не було: її 26–річна мати тоді скуповувалася в магазині. Щоб визначити причини такого «домашнього» недогляду, співробітники міліції обіцяють розібратися в усьому детальніше.

Мухтар iз дипломом

Мухтар iз дипломом

Отримати іспити і здобути нову професію «кінолог (рятувальні роботи)» змогли одинадцять еменесівців із різних куточків України — Вінниччини, Кіровоградщини, Львівщини, Закарпаття, Криму. Вони стали першими випускниками програми підготовки Спеціального регіонального центру швидкого реагування, що в місті Ромни.

Дітям війни — подвійну валер’янку

Дітям війни — подвійну валер’янку

Закон України «Про соціальний захист дітей війни», що набув чинності 1 січня 2006 року, дотепер «шкутильгає» на обидві ноги — в державному бюджеті для його повного фінансування щороку бракує коштів. Отже, особам, яким на завершення Другої світової ще не виповнилося 18 років, замість заслуженого відпочинку доводиться «вибивати» доплату до пенсії у розмірі 30 відсотків від прожиткового мінімуму в установах Пенсійного фонду та в судових інстанціях.

Багаття в льоху

Багаття в льоху

У місті Сміла на Черкащині 59–річна мешканка покінчила з життям у страшний спосіб. «Схоже, аби звести рахунки з життям, жінка ретельно все продумала. Близько шостої ранку, поки її сім’я ще спала, щоб не було чути криків від болю, вона спустилася до льоху, облила себе бензином і підпалила», — повідомили «УМ» у прес–службі Головного управління МНС у Черкаській області.

Всі статті рубрики