Фінансування проїдання?

Фінансування проїдання?

Кабінет Міністрів призупиняє фінансування стратегічних державних програм, необхідних для оновлення Збройних сил України, а саме у 2011 році 0 гривень 0 копійок виділено на будівництво бойового корабля класу «корвет», літака Ан–70 та модернізації вертольотів Мі–24. Про це повідомив директор департаменту фінансів Міноборони генерал–лейтенант Іван Марко, який представив дані з виконання військового бюджету за 2010 рік та прогнози фінансування ЗСУ на 2011 рік. «На розвиток озброєнь вперше ми направляємо 1,7 мільярда гривень. Щоправда, цей ресурс не стосується програм «Вертоліт», «Корвет», а також «Ан–70», — сказав генерал–лейтенант Марко. Він висловив сподівання, що з 2013—2014 років фінансування цих програм відновиться: «Ми програми не зупиняємо, але припиняємо фінансування».

Сам собі надрукуй!

Сам собі надрукуй!

У понедiлок «Укрзалізниця» офіцій­но презентувала електронний квиток. Відтепер квиток на поїзд можна замовити через мережу iнтернет: треба ввести номер банківської картки, заповнити поля, після цього ви отримаєте квиток на екрані свого комп’ютера. «Віртуальний» квиток має штрих–код. Його можна роздрукувати i йти на поїзд, але після прибуття на кiнцеву станцiю пасажиру електронний квиток обмінюють на звичайний, бо статус електронного ще не узаконений.

Ягня — на заклання

Ягня — на заклання

Курбан–Байрам є кульмінацією великого мусульманського паломництва в Мекку (хаджу) і водночас нагадуванням про подвиг пророка Ібрагіма (Авраама), якому Всевишній звелів принести в жертву єдиного сина. З милості Аллаха жертву було в останню мить замінено на вівцю. За традицією, в день свята мусульманин повинен зарізати жертовну тварину (вівцю, козу, корову або верблюда).

Знову Кирило!

Знову Кирило!

Своє 75–річчя митрополит Київський Володимир (Сабодан) святкуватиме у наступний вівторок, 23 листопада. Московський патріарх прибуде на урочистості за день до цього, в понеділок. Офіційний сайт УПЦ уже оприлюднив програму візиту. По обіді 22 листопада представники Московського патріархату в Україні зустрінуть московського гостя в аеропорту «Бориспіль» і завезуть у Києво–Печерську лавру. Звідти поведуть на урочисту академію в Оперному театрі. Наступного дня владик Московського і Київського зустрічатиме велелюддя перед воротами лаври. Святкування розпочнеться богослужінням.

Новорiчна зiрка без Сваровскі

Новорiчна зiрка без Сваровскі

Ялинку, яку встановлять на майдані Незалежності, цього року прикрасять виробами з народними орнаментами. Як розповів «УМ» голова Комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець, це будуть складні іграшки, які світитимуться, і вироблятимуть їх в Україні. Ескізи прикрас уже затверджені віце–мером iз питань культури Леонідом Новохатьком. «Іграшки представлятимуть різні регіони. Що стосується інших прикрас, то будуть одноразові іграшки з пап’є–маше та прикраси з символікою спонсорів. Дуже сподіваюся, що останніх буде не так багато, як минулого року, і рекламодавці зрозуміють, що не можна головну ялинку України прикрасити іграшками, більшість яких — із емблемою їхніх компаній».

Протриматися два роки

Протриматися два роки

Експерти Міжнародного валютного фонду погодилися надати Україні другий транш кредиту «стенд–бай». Якщо тепер їхню думку підтримає і керівництво фонду, то 1,6 млрд. доларів уже найближчим часом перекочують до наших кишень. Утім ніхто у нашій державі — ні влада, якій без кредитів нікуди, ні опозиція, що закликає світ не давати гроші уряду Азарова, — не сумнівається: кошти будуть! А це значить, що гострота проблем — фінансових, соціальних тощо — у нашій державі зменшиться.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Єдиноначаліє» Києва

«Єдиноначаліє» Києва

Учора о 13.46 на офіційному сайті Президента Януковича з’явилися тексти двох указів глави держави. Перший — про звільнення з посади голови міськдержадміністрації Леоніда Черновецького. Другий — про призначення на цю посаду Олександра Попова. Тексти обох рішень короткі і без жодних аргументів: «звільнити» нинішнього і «призначити» нового.

Всі статті рубрики