Щоб повію на посту було видно за версту

30.10.2010

Повії, які заробляють на хліб насущний на шляху поблизу іспанського міста Ельс–Аламус (Каталонія), змушені доповнити свій гардероб новим елементом — яскравою жилеткою, що відбиває світло автомобільних фар. Як повідомляє газета «Дейлі телеграф», ці флуоресцентно–жовті жилетки подібні до тих, що вдягають робітники дорожних служб, але коротші і щільніше облягають торс. А виконують аналогічну функцію: убезпечують носіїв від наїзду машин.

Розпорядження про уніформу для повій видала поліція Ельс–Аламуса. Особливо доречно це вночі, коли жриць кохання погано видно на узбіччі, а вони ще й кидаються до авто. У поліції вже переконалися у правильності нововведення. Мають бути задоволені і представниці найдревнішої професії, адже їх тепер видно віддалік у будь–яку пору доби.

За порушення поліційного наказу дівчині без сигнальної жилетки загрожує штраф у розмірі 40 євро.

В Іспанії у сфері надання сексуальних послуг працюють 300 тисяч осіб. Проституція в країні є легальною, заборонене лише сутенерство. Опитування показують, що кожен четвертий іспанський чоловік користується чи користувався послугами повій.