НОВИНИ ПЛЮС

20.10.2010

Справа Гонгадзе

Олексій Пукач — колишній генерал МВС, який зізнався в убивстві Георгія Гонгадзе, — відмовився від послуг свого адвоката Олега Мусієнка. Як сам адвокат повідомив сайту «Українська правда», слідчий Владислав Грищенко заявив, що «у Пукача вже інший захисник». За словами Мусієнка, на Пукача чинили тиск, аби він поміняв захисника, і генерал це підтверджує. «Не можна обвинувачувати Пукача у вбивстві Гонгадзе на замовлення, не притягуючи до кримінальної відповідальності замовників, які ще живі. Тобто Кучму й Литвина. Саме тому вони вирішили позбутися такого принципового адвоката», — каже Мусієнко.

Українцям хочуть подарувати газові лічильники

Учора Верховна Рада прийняла за основу законопроект про забезпечення комерційного обліку природного газу. Відповідно до проекту суб’єкти господарювання, що здійснюють постачання газу за регульованим тарифом та/або його розподіл, зобов’язані забезпечити встановлення лічильників газу споживачам. Ідеться про різні терміни й джерала фінансування. Так, для помешкань, де газ використовується комплексно, зокрема для опалення, лічильники мають надати з 1 жовтня 2011 року; де газом гріють воду й на ньому готують їжу — з 1 січня 2016 року; де на газі лише готують їжу — з 1 січня 2018 року. Згідно з проектом, буде задіяно як кошти газових організацій, так і держбюджету. Наразі лічильниками газу оснащено близько 60 відсотків газифікованих помешкань.

Остання агітація «нашоукраїнця»

У ДТП поблизу селища Клевань Рівненського району загинув кандидат у депутати Луцької міської ради Костянтин Макаренко. Як повідомляє власкор «УМ» Богдан Дем’янчук, уранці 16 жовтня Макаренко рухався автомобілем «Ніссан Алмера» у напрямку Луцька, за висновком ДАІ, під час виконання маневру обгону виїхав на смугу зустрічного руху й допустив зіткнення з автобусом «Богдан», який перевозив пасажирів за маршрутом Луцьк—Рівне.

Водій автобуса та ще троє пасажирів отримали незначні травми. 45–річний Костянтин Макаренко — активіст луцької міськорганізації партії «Наша Україна», керівник Контрольно–ревізійної комісії волинського обкому «НУ» — загинув на місці. У салоні його авто та навколо місця пригоди виявили кілька десятків агітаційних листівок. Партія «Наша Україна» висловила глибоке співчуття рідним та близьким загиблого.