Швидше грабіж, ніж політика

Швидше грабіж, ніж політика

Затримано людей, яких підозрюють у причетності до вбивства Ярослава Федини, повідомив після засідання колегії прокуратури Львівщини головний міліціянт області Богдан Щур. За його словами, вже нині міліція має дев’ять томів кримінальної справи щодо затриманих, які можуть бути причетні до вбивства головного лікаря Пустомитівської районної лікарні та члена фракції «Наша Україна» місцевої райради Ярослава Федини.

Привіт від Немсадзе?

Привіт від Немсадзе?

На Артема Фурманюка та його дружину, друзів напали ввечерi, коли всі разом зібралися відсвяткувати четверту річницю весілля. Спершу під їхнім домом до компанії підійшли невідомі люди, після чого почалася словесна перепалка. «Конфлікт розпочався з нашого зауваження припинити нецензурну лайку, — розповів «УМ» пан Артем. — Згодом, очевидно відчувши нерівні сили, молоді люди перепросили й пішли. Утім уже за 10—20 хвилин повернулися у супроводі ще декількох чоловік. Один iз них спробував ударити мого брата пляшкою по голові. Коли ж не вдалося, сталася невеличка сутичка, то до місця суперечки наспіли правоохоронці».

Узгоджено зі світом

Узгоджено зі світом

Інформацію про домовленість з «Укрзалізницею» на початку цього тижня поширила компанія «Амадеус–Україна». Тут готують новий продукт під назвою Amadeus Rail Ukraine, який дозволить безпосередньо туристичним агентствам бронювати та продавати залізничні квитки своїм клієнтам. Завдяки Amadeus Rail Ukraine клієнти туристичних агентств отримають доступ до інформації про розклад, наявність місць та вартість проїзду у вибраному поїзді. Замовлення проїзних документів за допомогою Amadeus Rail Ukraine дозволяє отримати індивідуальний код замовлення, який можна обміняти на проїзний документ у бiлетних касах.

Правда Рози Ауслендер

Правда Рози Ауслендер

Музей культури євреїв Буковини отримав від обласного управління Служби безпеки розсекречені архівні матеріали кримінальної справи, яку було порушено НКВС у 1940 році проти єврейської німецькомовної поетеси Рози Ауслендер (1901—1988) (справжнє ім’я Розалія Беатріс Рут Шерцер). Сьогодні вона належить до найвизначніших німецькомовних поетiв ХХ століття. Роза Ауслендер походить з асимільованої єврейської родини, в якій підтримувалися єврейські звичаї і традиції, оскільки батько поетеси, який рано осиротів, виховувався свого часу при дворі знаменитого садаґурського «вундеррабі» й був добре обізнаний iз вченням ортодоксальних хасидів.

«Партія сказала: треба...»

«Партія сказала: треба...»

«Це ситуація не нова. Нас колись масово «записували» в «Єдність», — розповідає «УМ» викладач однієї з художніх шкіл Києва, попросивши не називати свого імені. — За часів, коли мером був Омельченко, директор школи нас зібрала й урочисто повідомила, що відтепер «ми з цією партією». Тоді я в «Єдність» не вступила. Тепер же відбувається те саме, але під більшим тиском: учителів змушують вступати до Партії регіонів. По–перше, я знову ж таки не хочу кудись вступати. По–друге, це порушення законодавства — педагоги залишаються членами попередньої партії, а їх змушують вступити у ще одну».

Генеральне прибирання

Генеральне прибирання

Із цього понеділка і до 22 жовтня комунальні служби міста для різноманіття таки виконуватимуть свої прямі обов’язки: займуться прибиранням і озелененням Києва. Особливу увагу комунальники мають звернути на стихійні звалища та незаконно встановлені кіоски. Перевірять і наявність каналізаційних люків. Також у Київміськ­держадміністрації вирішили підготуватися до зими, полагодити техніку для прибирання снігу та облаштувати майданчики для його зберігання.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кидай авто — крути педалі!

Кидай авто — крути педалі!

Як і минулого року, за організацію заходів узялася Асоціація велосипедистів Києва, члени якої пропонують усім приїхати на роботу на двоколісному або громадським транспортом і сподіваються, що сьогодні кількість заторів на дорогах міста помітно зменшиться. Крім того, Асоціація проведе низку акцій, які мають на меті популяризувати велотранспорт та привернути увагу до проблем перенасичення столиці автівками. «О восьмій ранку стартують транспортні перегони, — розповіла «УМ» одна з організаторів святкування Ірина Бондаренко. — Із трьох «спальних» районів Києва одночасно виїдуть групи, до яких увійдуть велосипедист, пішохід (який матиме право користуватися громадським транспортом. — Авт.) і автомобіліст. Їхнім завданням буде дістатися Софійської площі, не порушуючи Правил дорожнього руху. Результат покаже, яким видом транспорту найкраще користуватися у «годину пік». Минулого року виграли велосипедисти. Як буде цьогоріч — побачимо».

Всі статті рубрики