Чи то в Кельні, чи то на городі

19.08.2010

Колишній міністр економіки Богдан Данилишин за день до порушення проти нього кримінальної справи нібито виїхав до Німеччини. За даними джерела журналу «Фокус», у Генпрокуратурі слідчі припускають, що екс–міністр з уряду Тимошенко наразі перебуває в Кельні. Нагадаємо, що справу проти пана Данилишина порушили за фактом проведення закупівель послуг та будівельних проектів аеропортом «Бориспіль» без конкурсу та для одного учасника. Збитки держави внаслідок перевитрат, за даними слідства, склали 4,5 млн. гривень. На початку серпня слідчі отримали санкцію Печерського райсуду столиці на обшук його житла.

На Різницькій вважають, що екс–міністра Данилишина хтось попередив про порушення справи, наразі його оголошено в розшук по Україні. Про Інтерпол поки що не йдеться: керівництво Генпрокуратури минулого тижня нібито зробило спробу зв’язатися з екс–міністром і переконати його повернутися до України, пішовши на слідчу угоду. Проте Богдан Данилишин на контакт не пішов. «Фактично шансів у нього майже немає. Якщо ми подамо на нього в міжнародний розшук, то йому доведеться або просити політичного притулку, наприклад у Великій Британії, або домовлятися ще з кількома країнами, які не видають Україні втікачів — Ізраїлем чи Росією», — каже джерело в ГПУ.

Натомість нардеп від БЮТ Андрій Сенченко сумнівається, що пан Данилишин переховується у Німеччині і вважає цю інформацію провокацією. Мовляв, офіційної позиції ГПУ немає, є лише посилання на якісь джерела. «Не думаю, що Данилишин десь далеко. Можливо, він під носом. На дачі копає картоплю», — каже пан Сенченко.