Діжка є — проблем не чутно

19.08.2010

Учора в селі Великі Сорочинці розпочався найвідоміший в Україні торговельно–фольклорний фестиваль — Сорочинський ярмарок. Свято, оспіване Миколою Гоголем, допомагав відкривати Президент України. На Миргородщині він міг поярмаркувати із самим Гоголем (звісно, йдеться про добре загримованого актора), а також персонажами безсмертної повісті — Хіврею і Солопієм Черевиком.

Віктор Янукович не відразу влився в неформальну атмосферу фестивалю. У своїй вітальній промові був надміру «офіційним»: говорив про здобутки народного господарства, можливості міжнародної співпраці, сипав цифрами та абревіатурами. А також згадав про 65–ту річницю Перемоги, завдяки якій «наші славетні воїни не лише відвоювали мир та спокій для прийдешніх поколінь, а й зберегли національні та культурні традиції рідної землі». Звичайно, ветерани заслуговують усілякої шани, але репліку Януковича навряд чи можна вважати доречною...

«Нехай цей ярмарок подарує кожному щось цікаве і неповторне. Вдалого та доброго ярмаркування», — побажав Віктор Янукович учасникам та гостям ярмарку.

Що ж «цікавого» дісталося самому Януковичу? Він розповів, що придбав деякі сувеніри, в тому числі й діжку для огірків — «щоб можна було їх там солити, такі, знаєте, хрусткі». Також Янукович збагатився двома вишитими сорочками. «Я приїхав для того, щоб обрати таку вишиванку, яка мені дуже сподобається, — цитує Януковича агенція УНІАН. — Одну я придбав. А одну мені подарували, чесно скажу». Таким чином, тепер у Януковича щонайменше три вишиванки. Одну йому подарували на Івано–Франківщині під час минулої виборчої кампанії.

Відвідавши експозицію ярмарку, Віктор Федорович провів короткий брифінг для журналістів. Зокрема, Президент вiдзначив, що ціни на хліб незначно зростуть, хоча влада намагатиметься не допустити стрибка. «Немає підстав говорити, що буде значно дорожчати хліб. Відносна цінова стабільність на хлібному ринку буде», — зазначив Янукович.

Натомість Віктор Федорович відмовився коментувати підвищення цін на газ. Журналістка одного з телеканалів намагалася поставити главі держави незручне запитання, але модератори наголосили, що час для зустрічі з пресою вичерпався, і Янукович, не відповівши на запитання, вийшов із приміщення прес–центру...