НЬЮЗРУМ

19.08.2010

До «Євробачення–2011» готуйсь!

Сьогодні, на території столичного Гідропарку, у клубі Olmeca Plage, що на березі Дніпра, відбудеться перший етап відбору артистів на наступне «Євробачення». Взяти участь у кастингу на участь у національному відборі погодилися відомі голосисті й не дуже представники українського шоу–бізу. Серед них — Джамала, Анастасія Приходько, Олексій Матіас, Ель Кравчук, Єва Браун, Дмитро Каднай, Пара Нормальних, гурт «Закльопки». Кастинг триватиме упродовж двох днів — 19 і 20 серпня. 

Нагадаємо, що «Євробачення–2011» відбудеться в Німеччині, на батьківщині переможниці цьогорічного пісенного конкурсу Лєни. У «Євробаченні–2010» учасниця від України Альоша (Олена Кучер) зайняла десяте місце.

Путін бореться з охоронцями пам’яток?

Федеральна служба з нагляду за дотриманням законодавства в галузі охорони культурної спадщини (Росохоронкультура) може бути ліквідована, пише газета «Комерсант». Ймовірна причина — незгода відомства з будівництвом 403–метрового хмарочосу «Охта центр» у Санкт–Петербурзі. За даними газети, прем’єр–міністр РФ Володимир Путін доручив міністру культури Олександру Авдєєву підготувати проект президентського указу про передачу функцій Росохоронкультури безпосередньо міністерству.

Ця скандальна тема з’явилася якраз після розгляду проекту хмарочосу на 34–й сесії комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Бразилії. Незадовго до цього Путін підписав постанову уряду щодо розширення повноважень Росохоронкультури. Також видання повідомляє, що днями прем’єр призначив заступником міністра культури Костянтина Черепєннікова, сфера відповідальності якого перетинається з підконтрольною Росохоронкультурою.