У Карпи з’явилася дівчинка

19.08.2010
У Карпи з’явилася дівчинка

Ірена Карпа свою вагітність підкреслювала по–різному, навіть із допомогою тату. (Фото з сайту kaputik.net.)

Дівчинка з’явилася на світ уранці 17 серпня в одній із берлінських клінік, хоча раніше планувалося, що пологи відбудуться на батьківщині чоловіка письменниці — американського фінансиста Нормана Пола Хенсена — у США, а саме — в місті Сан–Франциско. Проте мегаактивна Карпа не здатна була сидіти й спокійно очікувати народження дитини: натомість на восьмому місяці вагітності вона спакувала валізи й гайнула з Норманом до Європи, де дерлася по висотах Ліхтенштейну й гостювала у родини Жаданів у Берліні. «Зараз Ірена почувається нормально, хоча не можна сказати, що народжувала вона легко», — поділилася з «УМ» близький друг Карпи та її літературний агент Юка Гаврилова. Дівчинка гарна й здорова: вага новонародженої 3 кг 520 г, зріст — 52 см. Також уже відоме ім’я, яке їй вибрали батьки, — Корена–Джиа. Ім’я має ще й третю частину, проте, згідно з давніми віруваннями, його можуть знати лише батьки й близькі до родини люди.

Поки мама й донька проходитимуть період адаптації, сім’я залишатиметься в Берліні, і якщо все буде добре, продовжить європейські канікули у Франції, а потім повернеться в Україну. У допомозі по догляду за дитиною молода мама дуже сподівається на чоловіка, у якого вже є досвід забавляння немовляти: у Нормана є 17–річний син. До слова, письменниця також вирішила відмовитися від годування дитини груддю.    

В Україні Ірена Карпа повернеться до активної творчої діяльності: продовжить роботу над записом альбому й підготовкою до концерту гурту QARPA в жовтні. «Ірена також наразі працює над трьома книгами одночасно. Одна з них — продовження розпочатої в книзі «Добло і зло» теми дитячих та підліткових спогадів — складатиметься з новел: чергове оповідання Ірена вислала мені за кілька днів до пологів. Дві інші — будуть повноцінними романами», — додала наприкінці Юка Гаврилова.

Від свого імені колектив відділу культури «України молодої» вітає Ірену з тим, що вона стала щасливою мамою донечки.