Обоє рябоє

19.08.2010
Обоє рябоє

Віталію Чернію є про що поговорити зі своїми гравцями. (Фото з сайту ФІБА.)

Украй незадовiльна реалізація двоочкових та штрафних кидків — ось головна при­чина чергової поразки чоловічої збірної України на євроарені. Усього 14 iз 36 кидків із середньої відстані досягли мети, із 20 штрафних наші закинули лише дев’ять — такого низького відсотка влучань у цьому відборі в нас ще не було. Уперше наша збірна, у складі якої не зміг зіграти захисник іспанської «Манреси» Сергій Гладир, не вигра­ла в матчі жодної чверті.

«У нас була проблема з точними передачами, штрафними. Ми не маємо права так їх виконувати», — тренер збірної Віталій Черній знову мусив виправдовуватись перед журналістами і вболівальниками. Старання та бажання перемогти, про які він також згадував, поки не вистачає нашим для досягнення потрібного результату.

Македонці, які обіграли команду Чернія в першому турі цього відбору, на власному паркеті закинули стільки ж — 71 очко, українці ж на три менше, ніж удома, у підсумку — 71:55. Тепер нашим залишилося провести всього три поєдинки у відборі, і вже завтра в Дніпропетровську ми прийматимемо Боснію і Герцеговину. Аби потрапити принаймні до додаткового кваліфікаційного раунду, у якому змагатимуться шість кращих команд із трьох груп, що напряму не вийшли до фіналу чемпіонату Європи, українцям конче потрібно вигравати. Інакше знову виникає загроза боротися за виживання в Дивізіоні А європейського баскетболу, як і два роки тому.

Ще більшого розгрому в Кошице зазнала жіноча збірна. Відчувалася відсутність травмованої Олександри Горбунової. На жаль, у складі «синьо–жовтих» ніяк не з’явиться інший лідер. Поразка від Словаччини з різницею в 29 очок й останнє місце в групі D — такий сумний пiдсумок.

 

ТАБЛО

Чоловіки. Євробаскет–2011. Кваліфікаційний турнір. 6–й тур. Група В.

Македонія — Україна — 71:55 (Маккалеб (18), Антич (16) — Ліщук (11), Лукашов, Печеров (10)), Велика Британія — Угорщина — 66:64.

Турнірне становище після 5 матчів: В. Британія — 10 очок, Македонія — 9, Угорщина, Україна — 6, Боснія і Герцеговина — 5 (4).

* * *

Жінки. Євробаскет–2011. Кваліфікаційний турнір. 2–й тур. Група D.

Словаччина — Україна — 82:53 (Купчикова (16+10 підбирань) — Огородникова (9+9 підб.)).

Турнірне становище: Словаччина — 4, В. Британія, Німеччина — 3, Україна — 2.