Вперто й завзято

19.08.2010

Як у Києві, так і в інших чотирьох містах Європи, кваліфікаційні матчі Ліги чемпіонів позавчора тривали в запеклій боротьбі. По–різному склалися два принципові регіональні дербі за участю чемпіонів своїх країн. У скандинавському протистоянні недавній завсідник Суперліги, «Русенборг», мінімально здолав у Тронхеймі опонента з Данії, що нікому не гарантує легкого життя в повторній зустрічі. Цікаво, що за обидві команди відзначилися колишні гравці англійської прем’єр–ліги — Іверсен (екс–«Тоттенхем») і Гронк’яр (екс–«Челсі»).

А колись грізна чеська «Спарта» нині закономірно програла в Празі сусідам зі Словаччини. За тиждень у рідних стінах «Жиліні» для історичного дебюту в Лізі чемпіонів потрібно лише втримати здобуту у вівторок перевагу в два м’ячі.

Не розставили всіх крапок над «і» ще дві пари. Бадьорий початок зустрічі в Санкт–Петербурзі не отримав продовження — «Зеніт» обмежився одним голом у ворота впертого французького «Осера». «Одного голу замало для спокою», — поскаржився італійський тренер росіян Лучано Спалетті.

Четвертій команді Англії, «Тоттенхему», довелося рятуватися від ганебного розгрому 0:3 у Берні. Та все ж клас підопічних Гаррі Реднаппа взяв своє, й вони скоротили відставання від срібного призера чемпіонату Швейцарії до більш прийнятного.

 

ТАБЛО

«Зеніт» (Росія) — «Осер» (Франція) — 1:0 (Кержаков, 3), «Янг бойз» (Швейцарія) — «Тоттенхем» (Англія) — 3:2 (Лулич, 4; Б’єнвеню, 13; Хохштрассер, 28 — Бассонг, 42; Павлюченко, 83), «Спарта» (Чехія) — «Жиліна» (Словаччина) — 0:2 (М. Сіссе, 51; Оравець, 73), «Русенборг» (Норвегія) — «Копенгаген» (Данія) — 2:1 (Іверсен, 23; Генріксен, 57 — Грок’яр, 84).

 

А ТИМ ЧАСОМ…

УЄФА оприлюднив імена 12 футболістів, які претендують на звання найкращих у амплуа за підсумками єврокубкового сезону 2009/2010. Серед номінантів п’ятеро гравців «Інтера» (Сезар, Лусіо, Майкон, Снайдер, Міліто), четверо «Барселони» (Вальдес, Піке, Чаві, Мессі), по одному «Ліона» (Льоріс), «Баварії» (Роббен) і «МЮ» (Руні). Нагородження відбудеться 26 серпня в Монако.

* * *

Франція. Ліга 1. Матч 2–го туру: «Монако» — «Монпельє» — 0:0.