«Наша Україна» візьме на щит Шухевича і Вакарчука?

21.07.2010

До місцевих виборів, що відбудуться 31 жовтня, «Наша Україна» хоче підійти модернізованою, із новим обличчям. Позавчора відбулося чергове засідання президії львівської обласної організації «НУ». Як розповів «Україні молодій» народний депутат від «Нашої України» Андрій Парубій, уже тривають переговори з низкою громадських організацій патріотичного спрямування про залучення їхніх активістів до списків «НУ».

Як пояснює Парубій, ідеться і про ветеранські організації на кшталт товариств вояків ОУН–УПА, і про молодіжні рухи. «Ми маємо враховувати також політичні інтереси тих партій, котрі через особливості нового законодавства не зможуть іти на місцеві вибори», — зазначає пан Андрій.

Водночас у «Нашій Україні» категорично заперечили інформацію про те, ніби першу десятку майбутнього львівського списку вже сформовано (деякі ЗМІ пишуть, що список «НУ» у Львові представлятимуть екс–міністр освіти, ректор ЛНУ ім. Франка Іван Вакарчук, голова облради Мирослав Сеник, політв’язні Юрій Шухевич та Ірина Калинець). «Говорити про те, що ми почали формувати першу«п’ятірку чи десятку, ще зарано, — каже нардеп Андрій Парубій. — Ми зараз перебуваємо на фазі загального обговорення кандидатур і з’ясовуємо бачення різних організацій, із якими працювали впродовж довшого часу». Депутат обласної ради Олесь Старовойт додає: «Про подібне передчасно говорити. Дехто зі згаданих людей мають іншу партійність. Наприклад, сумнівно, що голова партії УНА–УНСО Юрій Шухевич кандидуватиме від «Нашої України замість того, щоби вести на вибори своїх однопартійців». Також джерела «УМ» сумніваються, чи захоче Іван Вакарчук, враховуючи його конфлікт із наступником на посаді міністра освіти — Дмитром Табачником, брати участь у запеклій політичній боротьбі, що розгорнеться восени.

Але пан Старовойт визнав, хоча й у дуже обтічній формі, що переговори з багатьма достойними людьми «Наша Україна» у Львові веде. Крім того, депутати–«нашоукраїнці» не спростували можливого балотування жодного з «гучних» прізвищ.

Формування виборчих списків перебуває в компетенції обласної партійної конференції, яка ще попереду.