Ще один Віктор Федорович?

21.07.2010

Віктор Янукович вирішив завести собі двійника. Таке припущення висловив екс–міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, проаналізувавши витрати, заплановані МВС, та розширення штату охоронців Президента. Нагадаємо, правоохоронне відомство вирішило закупити автомобілів на 6 млн. грн.

Луценко наголошує, що міністерству не потрібні нові авто. «Коли я очолював МВС, ні я, ні мої заступники пішки на роботу не ходили, і машини у всіх були справні», — цитує лідера «Народної самооборони» партійна прес–служба. По–друге, Юрій Луценко нагадав, що минулого року МВС закупило автомобілі для взводу супроводу президентського кортежу, «на який, на жаль, МВС було змушене виділити декілька мільйонів гривень». Відтак Луценкові важко припустити, що нова закупка має йти на автопарк міністра та його заступників, «адже тоді виявиться, що уряд України просить у МВФ кредит і водночас 6 мільйонів викидає на закупівлю машин для керівництва одного міністерства — МВС».

Відтак Луценко й припускає, що додаткові витрати продиктовані новими підходами до охорони Президента та створенням його додаткового «фантома». «Крім основного і обманного ескорту, очевидно, буде запущено ще два. А інакше пояснити цю закупівлю не можна. Пам’ятаючи про збільшення охорони Януковича зі 100 до 170 осіб, така версія здається єдино можливою», — вважає Юрій Луценко.

Нагадаємо, раніше і сам Президент, і голови СБУ та МВС заявляли про те, що існує загроза замахів на Януковича. А «регіональна» преса пов’язувала це саме з дорогою: буцімто на шляху кортежу глави держави можуть закласти вибухівку.