Як заговорить переформатований «брехунець»?

09.07.2010

Учора на своїй першій прес–конференції у ролі гендиректора Національної радіокомпанії України Тарас Аврахов сказав: «Факт лишається фактом: національне радіо позбавлене частотного ресурсу. Думаю, що НРКУ нарешті отримає частотний ресурс і буде почута».

Пан Аврахов свого часу був прес–секретарем у Прем’єра Януковича, а в останні роки обіймав посаду голови правління ЗАТ «ІТГ «Телеграф». Серед першочергових завдань він називає переформатування каналів радіомовлення: перший буде громадсько–політичним, другий — музично–розважальним, в якому знайдуть місце і розмовному жанру, третій — «Культура». Щодо останньої пан Аврахов зробив уточнення: «Якісь навіть моменти української ортодоксальності, у хорошому розумінні слова, там треба зберегти».

У свою чергу, новий керівник Київської державної регіональної телерадіокомпанії (КДР ТРК) Олександр Савенко, який за Кучми очолював усе українське телебачення, констатував, що в його структурі змінюватиметься усе: від назви і дизайну до сітки мовлення. В обох структурах будуть зміни у штатному розкладі. Так, за словами Савенка, у київській регіональній телерадіокомпанії працює 40 відсотків пенсіонерів, з яких мають залишитися лише професіонали рівня Тамари Щербатюк.