«Лавочка» у святині світового масштабу

«Лавочка» у святині світового масштабу

У Києво–Печерській лаврі за останні три роки неефективно та з порушенням законодавства використано 32,4 мільйона гривень. Такі дані наводить Рахункова палата. На сайті відомства розміщено інформацію, розглянуту колегією РП, в якій перевіряльники прямим текстом називають Лавру «лавочкою». Нещодавно проведений аудит засвідчує: значні бюджетні кошти, виділені на протизсувні, протиаварійні та ремонтно–реставраційні роботи, витрачаються різними розпорядниками та замовниками вкрай не ефективно. Тим більше що вони «не узгоджують та не координують свої дії, користуючись неврегульованістю права власності на територію Лаври, та не рахують державні гроші, фактично руйнуючи, а не реставруючи об’єкти Національного заповідника». Усе, як у прислів’ї: де багато няньок, там дитя каліка.

Закон — не ультиматум

Закон — не ультиматум

Днями генеральний директор Севастопольської держтелерадіокомпанії Олександр Скрипниченко заявив про тотальне повернення в ефір російської мови. За словами телевізійника, вже з 21 червня ТРК відновлює вечірні 40–хвилинні випуски новин російською по вихідних. Ще п’ять разів на тиждень севастопольці зможуть дивитися підсумкові випуски недержавною мовою по буднях. Досі, починаючи з січня цього року, ТРК транслювала новини українською. Утім сам Скрипниченко вважає попередні вимоги Нацради з питань телебачення і радіомовлення, м’яко кажучи, несправедливими. «Такі правила гри в ультимативній формі були запропоновані попереднім складом Нацради. Зрозуміло, це призвело до падіння рейтингу держтелерадіокомпанії в російськомовному Севастополі».

Боротьба з національною амнезією

Боротьба з національною амнезією

Для більшості з нас, українців, факт Голодомору — незаперечний. Адже ми пам’ятаємо перекази наших бабусь–дідів про жахіття, що творилися в українських селах на початку 1930–х. Проте дехто з певних причин позбавлений цього гену пам’яті. Тому в Україні сьогодні стартує Міжнародна акція «Не дамо згасити свічу пам’яті», покликана нагадати таким «забудькам» про той страшний Голод в Україні, визнаний у багатьох країнах геноцидом.

Велика ліцензійна революція

Велика ліцензійна революція

Очільник Кабінету Міністрів Микола Азаров дав своїм підлеглим чудову вказівку — скоротити на 83,7% (!) кількість робіт, які в нашій країні підлягають ліцензуванню. А також скасувати 56 дозволів, десять із них замінити деклараціями, а ще 15 привести у відповідність до законодавства. Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський без зайвої скромності назвав ініціативу «революцією» і повідомив: разом з іншим, уже схваленим у комітеті законопроектом, який зменшує кількість ліцензій на третину, число ліцензій зменшиться на некруглу, але разючу цифру — 93,9%. Простішою мовою — з діючих нині 2268 ліцензій залишиться всього 138.

Від гвинта: галушка летить!

Від гвинта: галушка летить!

Cвято «Полтавської галушки», яке вчетверте проходитиме на історичному Соборному майдані на території колишньої фортеці часів Північної війни, знову збере тисячі жителів міста, регіону і просто туристів, охочих скуштувати легендарну полтавську страву. «Взагалі в нас у регіоні існує близько 50 рецептів галушок, — розповів «УМ» керівник прес–служби Полтавської міської ради Віктор Кікоть. — На святі можна буде скуштувати галушки на будь–який смак: зі свининою, бараниною, курятиною, маком або сиром. Загалом же класичні полтавські галушки — без начинки, зварені в курячому бульйоні».

Студенти на пенсії

Студенти на пенсії

Учора в столичному парку Слави відбувся день відкритих дверей «Університету третього віку». Від кількості охочих дізнатися про навчальний заклад та правила вступу до нього не було де яблуку впасти. Дарма, що всі абітурієнти — солідного пенсійного віку.

Футбол змінює Київ

Футбол змінює Київ

Київ зробив іще крок назустріч єдиній службі екстрених викликів «112», яка повинна запрацювати до Євро–2012. Днями депутати Київради ухвалили нові правила виклику медичної служби: відтепер диспетчер сам направлятиме дзвінок до «швидкої», невідкладної допомоги або терапевта — залежно від симптомів. Заступник столичного голови Алла Шлапак запевняє, що різні номери киянам вивчати не треба — за них усе зробить кваліфікований оператор. Таке телефонне «ноу–хау» спершу випробують на киянах, а згодом поширять і на всі українські міста.

Могильні «заготівлі»

Могильні «заготівлі»

Промишляли «металісти», наймолодшому з котрих 20, а найстаршому — 25 років, вночі чи на світанку в окрузі кримської столиці — в селах Укромне, Софіївка і селищі Шкільне. Попервах молодики здійснювали поодинокі «вилазки», а впродовж останніх двох місяців, увійшовши в смак вигідної справи, розбирали металеві «огородки» ледве не щодня, розповів «УМ» прес–офіцер Сімферопольського райвідділу МВС Олександр Рибальченко. При цьому за одну ходку «жигуля» вивозилось від 500 кг до тонни металу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики