НОВИНИ ПЛЮС

17.06.2010

Місцеві вибори — на Хеловін

Місцеві вибори відбудуться 31 жовтня. Таку остаточну позицію Банкової вчора на зустрічі з журналістами озвучив глава адміністрації Президента Сергій Льовочкін.

Глава МВС залишився на посаді

Верховна Рада вчора не змогла звільнити Анатолія Могильова з посади міністра внутрішніх справ. Відповідний проект постанови підтримав лише 141 депутат (109 БЮТівців і 32 «НУНСівці»). Навіть опозиція, яка пропонувала відставку, не змогла зібрати ті голоси, що має зараз у своєму розпорядженні.

$4 млрд. — кредит від росіян

Україна отримала двічі по два мільярди доларів кредиту від російського банку. Про це заявив глава АП Сергій Льовочкін, не уточнивши назву банку. «Один кредит надано в рамках бюджетного року на покриття дефіциту бюджету. Інший — як кредитну лінію — надано «Енергоатому» на побудову двох атомних реакторів», — зазначив глава секретаріату Януковича.

За деякими даними, банк–кредитор — ВТБ.

Журналісти вимагають звільнити охоронця Януковича

Активісти руху «Стоп цензурі!» та журналісти, що до них приєдналися, надіслали колективний запит главі адміністрації Президента Сергію Льовочкіну, вимагаючи надати інформацію щодо винуватця позавчорашнього інциденту на виставці «Агро–2010». Нагадаємо, на виставці співробітник Управління держохорони, який охороняв Президента Януковича, застосував силу проти кореспондента каналу СТБ Сергія Андрушка, поваливши його на землю. Запит також підписала депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко, яка є членом Спілки журналістів. «Підписанти» вимагають звільнення з роботи охоронців, котрі вчинили злочин, передбачений ст. 171 КК — «перешкоджання законній діяльності журналіста».