«Маршем» по незгодних

«Маршем» по незгодних

Результати розмови лідера рок–гурту «ДДТ» Юрія Шевчука з Володимиром Путіним місцева влада в Росії витлумачила по–різному. Нагадаємо, у відповідь на запитання рокера про те, чи розганятимуть «Марш незгодних», запланований на 31 травня, прем’єр–міністр заявив: громадяни, звісно, мають право висловлювати незгоду з політикою влади, але так, щоб нікому при цьому не заважати. І перевів стрілки на місцевих можновладців: мовляв, це їм вирішувати, заважають «незгодні» дачникам їхати на відпочинок чи ні, й, відповідно, дозволяти проведення протестних акцій чи забороняти.

Обмовка президента

Обмовка президента

Президент Німеччини Хорст Келер подав у відставку. Своє рішення глава держави пояснив суперечливим трактуванням його недавнього висловлювання стосовно військової інтервенції в Афганістані. Раніше президента розкритикували за те, що він, нібито всупереч Конституції, заявив, ніби Бундесвер (армію Німеччини) можна використовувати для захисту німецьких економічних інтересів. За словами Келера, такі критичні заяви не мають під собою жодних підстав. «Вони лише свідчать про брак відповідної поваги до найвищої в країні посади», наголосив 67–річний очільник ФРН.

Флотилія конфлікту

Флотилія конфлікту

Рада Безпеки ООН засудила дії Ізраїлю із захоплення в нейтральних водах Середземного моря «Флотилії свободи» — каравану з шести суден, організованого правозахисниками для перевезення гуманітарної допомоги до Сектору Газа. Заяву, в якій також міститься заклик розслідувати всі обставини інциденту, внаслідок якого загинули цивільні особи, РБ ООН ухвалила в ніч на 1 червня після понад 12–годинних консультацій. До Ізраїлю Рада Безпеки звернулася з вимогою звільнити захоплені судна і затриманих учасників гуманітарної флотилії.

Клоуни при владі

Клоуни при владі

Рейк’явік дожартувався — відтепер ним керуватимуть комедіанти. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, на місцевих виборах, які відбулися минулої неділі, перемогла Найкраща партія — жартівливе угруповання комедійних акторів та співаків, яке шість місяців тому створив телевізійний комік Джоном Гнарр.

Всі статті рубрики