Харківський «фронт»

Харківський «фронт»

Позавчора у Дзержинському суді мали розглядати справу дев’ятьох захисників парку імені Горького, затриманих 25 травня нібито за злісну непокору представникам міліції. Але відкривши засідання, суддя одразу ж його й закрив, відправивши резонансну справу на дослідування. Коментуючи цей прецедент, юрист Харківської правозахисної групи Аркадій Бущенко назвав такий фінал цілком природним. За його словами, міліціонери, які затримали активістів і майже вісім годин утримували їх під вартою з порушенням законодавства, хотіли подати ситуацію так, нібито це «зелені» охоронці спровокували сутичку, а потім опиралися наказам міліції. «Але оскільки там було багато камер, відеозаписів і фотографій, — каже юрист, — на яких добре видно, що ніякої непокори міліції не було, із цього звинувачення нічого не вийшло. Навпаки, на знімках важко не помітити, що це на активістів напали невідомі люди з бейджами «Муніципальна охорона», які не мають при собі документів і офіційно не представляються».

Масло буде по талонах?

Масло буде по талонах?

Міністерство аграрної політики України пропонує відмовитися від державного регулювання цін на продукти, а натомість видавати малозабезпеченим громадянам соціальні картки для придбання сільськогосподарської продукції. Про це заявив голова МінАП Микола Присяжнюк на брифінгу в Сімферополі, повідомляє УНІАН. «Я вважаю: немає нічого поганого, якщо країна випустить соціальні картки. Вони є в усіх розвинених країнах, — вважає міністр. — Наше завдання — виростити, забезпечити продовольчу безпеку і дорожче продати. Якщо є населення, яке не відповідає середньому рівню соціального забезпечення, то його проблеми мають вирішувати Міністерство соціального захисту і Міністерство економіки. Або хай нам дають компенсацію, або хай краще вводять соціальні картки. Іншого шляху для аграрія немає».

Здоров’я за графік

Здоров’я за графік

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Пасажирці, котра намагалася увійти до «маршрутки», дверима затиснуло голову. А водій... поїхав далі: львівський перевізник ледь не вбив дівчину, котра намагалася сісти до ранкової «маршрутки». Як повідомили «УМ» у міському управлінні Державтоінспекції, водій, почувши крик дівчини, просто відчинив двері й, навіть не повідомивши про цей випадок медиків, поїхав «наздоганяти графік».

Квіти надії

Квіти надії

«Із чим у нас передусім асоціюються наші діти? Звісно, із квітами. Тому, коли ми думали, як відсвяткувати Міжнародний день захисту дітей, виникла ідея висадити тисячу кущів квітів на території Національного інституту раку. Чому саме тисячу? Бо приблизно така кількість дітей в Україні щороку захворює на рак, — розповідає «УМ» координатор проектів Благодійного фонду «Запорука» Яна Савчук. — Своєю акцією ми хочемо привернути увагу суспільства до проблем онкохворих дітей, до необхідності їм допомагати, адже якщо про квіти не піклуватися — вони в’януть і гинуть».

Ігри зі Вселенством

Ігри зі Вселенством

Патріарх Константинопольський Варфоломій І гостював у Росії десять днів і позавчора повернувся до Стамбула. Глава Російської православної церкви владика Кіріл поводив його екскурсійними маршрутами Москви й Петербурга, покатав на катері і дав очолити урочисту ходу Кремлівською набережною на честь Дня слов’янської писемності та культури. Патріарх мав зустрічі з президентом РФ Дмітрієм Медведєвим та з мером Москви Юрієм Лужковим. Російські ЗМІ повідомляли, що Варфоломій І назвав Медведєва і Путіна «великими християнськими керівниками» і відзначив важливу роль Московського патріархату у православному світі. У свою чергу, патріарх Московський Кіріл заявив, що «Російська і Константинопольська церкви стають усе ближчими». Невідомо, наскільки приємною є така близькість людині, на яку останніми роками «православні» спецслужби влаштували кілька «виховних» замахів. Інформацію про візит маємо лише з російських ЗМІ, тому між пафосних рядків про дружбу варто спробувати прочитати реальну ситуацію із затиснутим у безвихідь центром світового православ’я.

Війна чи недбалість?

Війна чи недбалість?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Директора КП «Київський зоопарк» Світлану Берзіну на час проведення розслідування факту загибелі тварин у звіринці особисто відсторонив Леонід Черновецький. Таке рішення було ухвалене «з метою забезпечення неупередженого розслідування справи, виключення персонального впливу на хід і результати розслідування або приховування фактів». Крім того, на території звіринця встановлять камери відеонагляду. Як писала «УМ», 30 травня у столичному зоопарку загинула 26–річна самка бізона Війя. За чотири дні до того померла чотирирічна біла верблюдиця Майя, а 26 квітня попрощались із гордістю звіринця — слоном Боєм.

Архітектор слова

Архітектор слова

Смерть Андрія Вознесенського була очікуваною — цього року він переніс другий інсульт, котрий сильно підірвав його здоров’я — але від цього не менш приголомшливою. Адже разом із Вознесенським на той світ пішла ціла епоха радянських менестрелів — шістдесятників. Звісно, тиск влади на Вознесенського не можна назвати репресіями, проте існує переказ, що свого часу виганяв поета з Радянського Союзу Микита Хрущов. Проте Вознесенському пощастило отримати підтримку Джона Кеннеді й перед ним відкрилися двері у світ: він вільно міг відвідувати країни «загниваючого капіталізму» і представляти там свою творчість. За своє життя він перетинався й підтримував стосунки з такими митцями, як Артур Міллер, Жан–Поль Сартр, Мартін Гайдеггер, Пабло Пікассо.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Захиститися від «захисників»

Захиститися від «захисників»

Протестні акції про­йшли вчора зранку одночасно у вісімнадцяти найбільших містах України — у Донецьку, Одесі, Харкові, Львові, Сумах тощо. Протестувальники пікетували обласні управління міліції, а в Києві — сумнозвісне управління міліції Шевченківського району міста, де за нез’ясованих обставин загинув студент столичного вишу Ігор Індило. Водночас протестувальники навели сотні інших, не менш кричущих, фактів жорстокого поводження правоохоронців.

Всі статті рубрики