Живаго у спідниці

Живаго у спідниці

Вона йде по засніженій вулиці повоєнного європейського міста. Легка сукня, кучеряве біляве волосся розвівається на вітрі, у руках — паперовий пакет із круасанами. Він біжить їй назустріч — спускається сходами, перебігає трамвайні колії, щоб потім померти під колесами вантажівки і горами червоних гвоздик... Це сюжет однієї із 12 новел, які український режисер кліпів і кіно Алан Бадоєв збирається поставити в музичному фільмі «Мадемуазель Живаго». Вона — відома бельгійська співачка Лара Фабіан. Він — молодий український мачо Макс Барських. У нарізці робочого відео, наданого журналістам для розуміння матеріалу, ця історія віддає надто приторною романтичністю. Але я вірю в талант Алана, його уміння компонувати кадр і акцентувати увагу на красивих дрібницях, як у OrangeLove, що би злі язики не казали.

Шанси зустріти генія

Шанси зустріти генія

В Українському домі, здається, вперше розібралися, що годиться віднести до мистецтва, а що нехай іще підросте і за бортом виставки відшліфує свій рівень. Друга міжнародна виставка–ярмарок «Файн Арт Юкрейн 2010» (Fine Art Ukraine), яка проходить із 22 травня по 1 червня, швидше, нагадує професійний кураторський відбір, ніж типовий для цього простору вінегрет з актуального, класичного, базарного й антикварного мистецтва.

Перед тим як перейти до огляду експозиції на три поверхи, гостей «Файн Арту» і журналістів вразила новина, що Наталя Заболотна, яка надала Українському дому мистецької значимості, заснувавши тут низку великих арт–ярмарків, більше не є директором цього закладу. Керівник Державного управління справами Андрій Кравець призначив пані Заболотну генеральним директором Культурно–мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал», а на її місце запросив колишнього першого заступника генерального директора ДП «Мистецький Арсенал» Оксану Гриценко. Однак зміна керівних посад не позначиться на політиці мистецького життя «дому». Наталя Заболотна зазначила, що Art–Київ contemporary, запланований на вересень, розростеться на два простори — традиційний в Українському домі і на карколомний «Мистецький Арсенал», де в цей час проходитиме фестиваль мистецтв «Гоголь–фест».

Всі статті рубрики