Донбас мілітаризується

Донбас мілітаризується

У Донецьку посиленими темпами готуються до Дня Перемоги — очищають від бруду парки і сквери, прибирають дороги й тротуари. А ще озброюються... Меморіал «Твоїм визволителям, Донбасе» до чергового свята добряче поповнив свій технічний парк: на цьому історичному місці встановлено три танки та дві протитанкові гармати. Танк Т–34 «переїхав» на нове місце дислокації, залишивши без «прикриття» Донецький краєзнавчий музей: ще одну машину Т–34–85, яка брала участь у воєнних діях, починаючи з 1943 року, передали місту таємничі меценати. Третій танк Т–54 прибув на постійне місцеперебування з харківського заводу імені Малишева.

Грабунок чи відповідь на критику?

Грабунок чи відповідь на критику?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Підприємець Любов Соцька, директор приватного підприємства «Укрекопроект», і досі не може оговтатись. На жінку напали 20 квітня в місті Васильків, що на Київщині, близько десятої вечора. У цей час вона якраз поверталася додому на власному автомобілі. Як розповіла «УМ» пані Любов, на під’їзді до будинку попри те, що вулиця не освітлювалася, зуміла помітити машину, яку начебто вже десь бачила. У цей момент до її автівки підійшов незнайомий чоловік і, вибивши скло, вихопив у неї сумку, в якій були документи, кредитні картки та гроші. Щоб забрати втрачені речі, Любов Євгенівна наважилася вийти з авто, але в цей момент пролунав постріл у повітря.

Захист — у прямокутнику

Захист — у прямокутнику

Будівництво нового саркофага над зруйнованим блоком Чорнобильської атомної електростанції вже не перший рік переноситься. Це пояснюється різними причинами. Одна з них — сумніви вчених щодо прийнятності будівництва саркофага у вигляді арки. Фахівці вказують і на відсутність технічних засобів для виконання запропонованого проекту, і на непридатність матеріалів для створення поверхні арочної конструкції, що не може гарантувати в подальшому надійного захисту людей та довкілля від радіаційного випромінювання.

Озеро замість кар’єру

Озеро замість кар’єру

У Дніпропетровську вперше пікетували облдержадміністрацію відтоді, як тут з’явилося нове, «регіональне», керівництво. Акцію протесту приурочили до Дня землі. Організатором заходу стала екологічна організація «Голос природи». Як пояснив її виконавчий директор Євген Колішевський, головна мета акції — ініціювання робочої наради для обговорення і вироблення плану дій, спрямованих на поліпшення екологічного стану Єлизаветського озера, більш відомого для місцевих мешканців як Голубе. Ця штучна водойма з’явилася у 70–х роках минулого століття на місці піщаного кар’єру і має площу водного дзеркала 240 гектарів. Відтоді тут сформувалася власна флора і фауна.

Всі статті рубрики