«Мовне питання» до відставки доведе

«Мовне питання» до відставки доведе

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Уряд Бельгії на чолі з прем’єр–міністром Івом Летермом подав у відставку після того, як із урядової коаліції вийшли фламандські ліберали. Відтак Бельгія, яка 1 липня перебирає від Іспанії керівництво в Євросоюзі, вкотре за останні кілька років занурюється у глибоку політичну кризу.

Рейс на орбіту

Рейс на орбіту

США зробили ще один крок до зірок: учора о 3:52 за київським часом із мису Канаверал стартував військовий безпілотний космічний літак–ракетоплан X–37B. Як повідомляє командування ВПС США, після вдалого запуску безпілотник був виведений на навколоземну орбіту. Інформації щодо того, як довго він там перебуватиме, Пентагон не оприлюднює, але Бі–Бі–Сі з посиланням на свої джерела у військових колах США передає, що політ може тривати до 270 днів. По тому літак здійснить посадку на військовій базі Едвардс у штаті Каліфорнія.

ПРО, ТЯО і ПДЧ

ПРО, ТЯО і ПДЧ

Сполучені Штати Америки не виведуть із Європи свою тактичну ядерну зброю без паритетних кроків Росії, Боснія і Герцеговина однією ногою вже в Північноатлантичному альянсі, а Україна, попри підписання кабальної угоди щодо продовження перебування в Криму Чорноморського флоту РФ, зберігає такі–сякі шанси бодай коли–небудь туди потрапити. Такими є головні підсумки дводенного саміту міністрів закордонних справ та оборони держав–членів НАТО, який учора завершився в Таллінні. Побоювання, що через виверження ісландського вулкана багато учасників саміту не зможе долетіти до Естонії, не справдилися: із середи повітряний простір країни та більшої частини Європи було відкрито, тож добралися майже всі. Бракувало тільки делегацій Ісландії, Канади та Великої Британії. Не дочекалися на саміті й «запланованих» представників Москви, хоча раніше на порядку денному значилося засідання Ради Росія—НАТО. У Кремлі відмову від участі в талліннській зустрічі пояснили тим, що «північноатлантичні господарі» не запросили росіян на розгляд ключових питань.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики