Суддю — за поріг!

Суддю — за поріг!

Нещодавно відсторонений від посади суддя Сергій Селіверстов і на версту не має права наближатися до Токмацького районного суду, де зажив слави хабарника. У будівлі № 28 по вулиці Леніна, в якій чиниться правосуддя у Токмаку, пан Сергій добряче зашкодив власній репутації. Бо ж ледь не оптом брав тут хабарі.

Впіймати «посівальника»

Впіймати «посівальника»

Днями співробітники СБУ таки вирахували і затримали в Києві 51–річного суддю Бориспільського міськрайонного суду, який перебував у загальнодержавному розшуку за скоєння посадових злочинів. Як повідомили «УМ» у прес–центрі СБУ, служитель Феміди свого часу практикував у Борисполі неабияке «кривосуддя»: на користь «грошових мішків» позбавив сотні селян зі скандально відомих сіл Гора і Щасливе їхніх законних паїв. Загалом цей «посівальник» скасував реєстрацію 559 державних актів про право власності фізичних осіб на земельні ділянки (паї), а також заблокував роботу одного з міжгалузевих виробничо–кооперативних об’єднань.

Кредит за «липу»

Кредит за «липу»

Спритників, готових за спрощеною схемою взяти невеличку банківську позику і потім не повернути, не бракує. А от що стосується чималих кредитних сум, то тут уже отримати кошти набагато важче. І все–таки група зловмисників із Вінниці розробила власну схему «доїння» банків на чималі суми, яку зуміла прокрутити неодноразово. Досить сказати, що шахраї тричі ухитрилися отримати одразу по 700 тисяч гривень, загалом же кримінальна справа, порушена після їхнього викриття, нараховує до двох десятків епізодів, а сума збитків перевищила 6 мільйонів гривень.

Тримай хабарника!

Тримай хабарника!

Проблема хабарництва, очевидно, не дає спокійно спати новій владі. Принаймні на такі думки наштовхують події останніх двох днів — перше засідання Національного антикорупційного комітету на чолі з Президентом Януковичем, яке відбулося позавчора, та вчорашня розширена колегія МВС. Обидва заходи пройшли під гаслом «Корупції — ні!». Утім хочеться сподіватися, що учасники нарад від слів одразу перейдуть до діла. Наразі не викликає сумнівів бажання влади не стільки подолати, як притиснути побутову корупцію (останнім часом у країні почастішали факти затримання «на гарячому» простих чиновників, правоохоронців та суддів). Але так звана елітарна корупція практично не згадується нинішніми можновладцями, хіба що стосовно попередньої влади.

Всі статті рубрики