Відпочинок відкладається

Відпочинок відкладається

Стали відомі імена постраждалих у резонансному ДТП на Харківській площі. Як повідомлялося раніше, в салоні таксі, яке зіштовхнулося зі «швидкою» з президентського супроводу, на момент аварії, окрім самого водія, перебувало ще двоє пасажирів. Ними виявилося молоде подружжя — 35–річна Вікторія Єсауленко, керівник прес–служби одного з комерційних банків і член конкурсу у сфері економічної журналістики «ПРЕСзвання», та її 31–річний чоловік Дмитро Ярмолович, передає «Українська правда».

Автопробігом по безкнижжю

Автопробігом по безкнижжю

Третій рік поспіль 23 квітня, у Всесвітній день книги, брати Капранови зі своєю командою збираються на Контрактовій площі біля Могилянки, щоб звідти розпочати автопробіг на підтримку української літератури. По центру стоїть горбатий «Запорожець» зеленого кольору з колонками. Поруч Дмитро Капранов у мікрофон розповідає, що за день 23 квітня і чому його треба святкувати. «Це свято читачів, письменників і тих, хто хоче стати читачем. Цю акцію ми проводимо для того, щоб люди звернули увагу, що Україна — єдина держава, яка на офіційному рівні не святкує Всесвітній день книги. Щоб вирішити цю проблему, вдаримо автопробігом по безкнижжю та нехлюйству!» — каже Капранов. Його брат Віталій додає: «Ми протестуємо проти введення ПДВ на книжки.

Дитячий марш

Дитячий марш

Таке рішення прийняла київська міська влада на спеціальному засіданні, присвяченому підготовці до параду до Дня Перемоги на 9 травня. Загалом в урочистостях візьмуть участь близько десяти тисяч учнів київських шкіл, із них — сім тисяч безпосередньо стануть учасниками параду на Хрещатику. Для всіх цих семи тисяч дітей спеціально пошиють однакову форму.

Протест як захист українського

Протест як захист українського

Продавці книжок, дисків і сувенірів біля голов­ного відділення «Укрпошти» залишилися без роботи. На місці, де раніше можна було купити літопис УПА, український прапор, вишиванку, стоять розібрані столи й стільці. «А де ж можна придбати диск «Братів Гадюкіних»? Де пропали хлопці, які продавали?» — запитує молода дівчина чудовою українською мовою, проходячи повз протестувальників. «Немає, нам заборонили тут торгувати», — розводить руками Ганна Коваленко, розгортаючи плакат «Україна без українофобів та україножерів!». Ганна Володимирівна, голова профспілки працівників незалежної преси, торгує на цьому місці з 1989 року. Жінка у відчаї: каже, їх із майдану Незалежності виганяє міліція.

Перукар із лопатою

Перукар із лопатою

Із моменту затримання чернігівського маніяка пройшло два дні, а в пресі випливають все нові факти про життя небезпечного злочинця. Нагадаємо, 20 квітня за кілька годин психопат із лопатою позбавив життя двох літніх жінок та чоловіка. Ще одній жертві нападу, 45–річному чоловіку, якому маніяк рубонув лопатою по голові, вдалося врятуватися. Усього доба знадобилася працівникам чернігівської міліції, щоб знайти та затримати небезпечного юнака.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Язика» привели

«Язика» привели

Міністр освіти і науки з кожним днем усе більше налаштовує студентів проти себе. Головний освітянин країни днями прийняв чергові скандальні рішення, таким чином поставивши з ніг на голову всіх керівників вузів та самих студентів. Дмитро Табачник підписав наказ, згідно з яким усі вузи України отримали право набирати і навчати іноземних студентів іноземними мовами, якщо це дозволяють можливості вузу. Відтак, Табачник зробив неймовірну «мовну» послугу студентам із Росії або ж просто російськомовним студентам в Україні. «Коли ми ввели навчання у вузах тільки українською мовою, у нас почався величезний відтік студентів із арабських і азіатських країн. Почали втрачати, в першу чергу, держава і вузи» — сказав він.

Всі статті рубрики