НОВИНИ ПЛЮС

08.04.2010

Тимошенко на допиті в прокуратурі

Лідерка БЮТ Юлія Тимошенко вчора прийшла за викликом до Генеральної прокуратури (управління підтримки державного обвинувачення в судах), аби надати пояснення щодо своєї заяви про можливий підкуп суддів Конституційного Суду. Повістку екс–Прем’єр отримала напередодні, в управління запізнилася на 40 хвилин. В інтерв’ю журналістам Тимошенко повідомила, що як доказ на підтвердження оприлюдненої нею інформації вона готова надати працівникам ГПУ лист–звернення на її ім’я, в якому вказано відповідні факти. Інтереси Тимошенко в правоохоронних органах представлятиме народний депутат від БЮТ Віктор Швець, який кілька років тому також був її адвокатом.

Боделан таки повертається

Колишній мер Одеси Руслан Боделан у п’ятницю прилетить із російського вигнання в Одесу. Про це повідомило агентству «Інтерфакс–Україна» джерело в близькому оточенні скандального екс–очільника міста й області. Низка одеських ЗМІ поширила інформацію, ніби Боделан, проти якого було порушено кримінальну справу, має намір відновити українське громадянство і членство в Партії регіонів. Однак джерело агентства цю інформацію не підтвердило.

Янукович нагородив Аделаджу

Темношкірому пастору секти «Посольство Боже» Сандею Аделаджі було вручено подяку від імені Президента Віктора Януковича. Як свідчить відеоролик, що з’явився в інтернеті, подяку від імені Януковича на церемонії зачитав пастор протестантської церкви Донецька, народний депутат ІІІ скликання Володимир Шушкевич: «Щиро дякую вам за активну участь у президентській кампанії 2010 року, вашу самовіддану працю, високе почуття обов’язку і громадянську позицію, які стали головною запорукою нашої спільної перемоги».