Перший дзвіночок «великої» води?

Перший дзвіночок «великої» води?

Про можливу повінь в Україні говорили ще взимку. Утім сьогодні загроза водопілля як ніколи реальна. Підтоплення та затоплення населених пунтків уже зафіксували в Херсонській, Дніпропетровській, Миколаївській, Київській, Одеській, Волинській, Полтавській та Луганській областях. Усього станом на вчора підтопило 33 населені пункти та 254 садиби. Найгірша ситуація сьогодні на Волині та Київщині. Зокрема, у Київській області у воді опинилось 15 населених пунктів у восьми районах.

Він знову з нами

Він знову з нами

Замріяний Ілліч начебто питає з плаката заклопотаних перехожих: «Ну як вам живеться при капіталізмі?». Перехожі мовчки проходять повз — мабуть, просто не звертають уваги на появу ще одного рекламного персонажа поруч із Ані Лорак чи Анастасією Волочковою. Нетривале журналістське розслідування показало, що ідея розвісити рекламних Іллічів належить місцевому осередку комуністів, а точніше — першому секретареві Луганського обкому КПУ Спиридону Кілінкарову. Він же — нардеп відповідної фракції, яка входить у тісну коаліцію із най­брутальнішими українськими буржуїнами.

Латаємо призовом

Латаємо призовом

Призов збільшують. Цього року, з 12 квітня по 28 травня, до війська підуть 26 000 юнаків. Із них саме до Збройних сил України призовуть 20 000. Ще 5 100 підуть до Внутрішніх військ МВС, а 900 — до Державної спеціальної служби транспорту. До ЗСУ беруть на 500 осіб більше, ніж торік восени. Наступної осені туди піде ще на 500 людей більше. Ці строковики заповнять місця, які мали б займати контрактники, проте через недофінансування, вкрай низьку зарплатню і непрестижність військової служби Міністерство оборони починає давати «задній хід» програмі переходу війська на професійну основу.

Реабілітації не буде?

Реабілітації не буде?

Лідера яскраво вираженої антиукраїнської партії «Родіна» Ігоря Маркова знову спіткала невдача. Генпрокуратура відновила розслідування резонансних справ, завдяки яким «невловимий агент впливу», як його ще називають політичні опоненти, «засвітився» на всю Україну. Ці справи ледь не «поховали» в архівах із приходом нинішньої влади.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не дискусія, а кіно

Не дискусія, а кіно

Ще в пам’яті журналістів і кінопрокатників часи, коли Міністерство культури України боролося за обов’язкове дублювання, озвучення чи субтитрування іноземних фільмів в українському кінопрокаті, аж представники нової влади — два зразу ідеологи гуманітарної сфери Табачник і Семиноженко — заявляють, що українізацію іноземних фільмів треба відмінити.

Ні кроку назад

Ні кроку назад

Навідатися до наших земель Мішель Платіні мав ще в березні. Офіційною причиною перенесення візиту президента Європейської федерації футболу були складні погодні умови в Україні. Хоча, можливо, УЄФА знову просто дала нам трохи більше часу причепуритися до візиту поважних гостей. Минулого тижня Платіні заслав сюди на розвідку директора УЄФА з Євро–2012 Мартіна Каллена, який у доволі жорсткій формі наполягав на оперативному розв’язанні поточних проблем підготовки до Євро. Тепер же мсьє Мішель сам може оцінити стан справ.

Всі статті рубрики