Ану, гади, потісніться!

03.04.2010

На що тільки не зважуються люди, аби потрапити в Книгу рекордів Гіннесса. Приміром, 44–річний британець Девід Джонс погодився на чотири місяці поселитися в кімнаті, де кишітиме отруйними зміями! Його сусідами будуть африканські гадюки, кобри, бумсланги, а також зелені і чорні мамби — загалом сорок отруйних гадів.

Експеримент на виживання розпочнеться 24 квітня в Йоханнесбурзі. Протриматися в отруйному товаристві Девіду доведеться 121 добу. Джонс розраховує прожити з гадами на вісім днів більше, ніж попередній рекордсмен із ПАР, працівник тераріуму Мартін Сміт. Той провів у гадючнику 113 діб і жодного разу не був укушений! До слова, торік британець уже намагався скуштувати зміїного екстриму, зауважує сайт РБК. Але та спроба ледь не закінчилася трагічно — через укус змії Девіду загрожувала ампутація ноги. Але й після цього чоловік не порозумнішав. «Я завжди цікавився зміями, тому вирішив знову кинути цей виклик, — каже Девід Джонс. — Мені не страшно, але я схвильований. І не тому, що це отруйні змії і все може закінчитися в лікарні. А тому, що я на чотири місяці мушу залишити своїх дружину і сина».

Додамо, що британець зважився на цей відчайдушний крок не лише через бажання слави. Ним рухають благородні мотиви, адже всі гроші, які будуть виручені під час небезпечного «атракціону», спрямують у притулок Святої Катерини, що в рідному місті приборкувача змій.