Кожна жінка під прицілом

02.04.2010
Кожна жінка під прицілом

Кайлі Міноуг прикривається шаллю з мішенню.

Що спільного в австралійської співачки Кайлі Міноуг, німецької супермоделі Клаудії Шиффер та британської актриси Сієни Міллер? Ні, не біляве волосся, а чуйне й добре серце. Ці три знамениті жінки днями знялися в досить відвертій фотосесії, що буде спрямована на боротьбу з раком грудей. На жаль, ця хвороба сьогодні не шкодує нікого, навіть знаменитостей. Кайлі Міноуг теж кілька років тому дізналася, що хвора на рак. Вона пройшла через операцію і курс хіміотерапії та успішно подолала хворобу. Приклад зірки — чудовий доказ того, що вчасно діагностований рак — виліковний, а отже, тисячі жінок можна врятувати. «Для мене участь у цій акції багато означає, — не приховувала Кайлі Міноуг. — Я завжди готова підтримати подібні проекти».

Фотосесією під назвою Fashion Targets Breast Cancer («Мода проти раку грудей») керував знаменитий фотограф Маріо Тестіно. 39–річна Клаудіа Шиффер заради благородної справи погодилася оголитися навіть незважаючи на те, що наразі чекає третю дитину. Моделі народжувати через якихось два місяці, проте на знімках цього не буде помітно — животик вона прикриває шаллю з емблемою антиракової кампанії. Ця емблема має вигляд мішені й немовби натякає, що від раку не застрахована жодна жінка і наступною його жертвою може стати кожна.

Частина прибутків, виручених під час цієї кампанії, буде спрямована у Фонд боротьби з онкологією грудей. Додамо, що кампанія «Мода проти раку грудей» стартувала ще в 1996 році, і її підтримували різні знаменитості. Відтоді на боротьбу з онкохворобами було зібрано 10,5 мільйона євро.