Собака буває добрячим...

25.02.2010
Собака буває добрячим...

Джордж має 2,21 м у довжину.

Чимало собакарів сплять і бачать, аби їхнього годованця визнали «най–най» — чи то найбільш породистим на виставці собак, чи то якимось особливим. Окрема суперечка точиться за звання найбільшого собаки у світі. На даний час переможцем у цій номінації визнано блакитного (данського) дога Джорджа з міста Тусон, штату Арізона.

Пес, який народився восени 2005 року, сягає 2,21 м у довжину, 1,09 м у висоту й важить 111 кг.

Книга рекордів Гіннесса спеціально скерувала до американської глибинки свого інспектора, щоб зняти мірки з величезного «собаки Баскервілів». Й амбіції Девіда та Крістіни Нассерів, господарів Джорджа, підтвердилися. Їхній песик виявився більшим за основного суперника — собаки тієї ж породи на кличку Титан із Сан–Дієго, штат Каліфорнія.

Джордж має персональні сторінки в мережах «Фейсбук» і «Твіттер», де описуються всі його «чесноти». Як повідомляє газета «Дейлі телеграф», супердог спить сам–один на «королівському» двоспальному ліжку. Він любить розташуватися на кріслі чи дивані, причому сидить по–людськи, зігнувши задні кінцівки. Тварина, яка за розмірами більше схожа на коня, ніж на собаку, п’є воду з крана на кухні, стоячи при цьому передніми лапами на підлозі.

Попередній рекордсмен, дог Гібсон із–під Сан–Франциско, помер минулого року від раку. На почесне звання найбільшого у світі пса претендував також ньюфаундленд Бумер із Північної Дакоти, але його довжина склала «лише» 2,10 м.