Забули, де двері

14.01.2010
Забули, де двері

Можливостей Дениса Лукашова «Києву» було замало для перемоги над принциповим суперником на Кіпрі. (Фото з сайту ФІБА.)

Заключні поєдинки групового раунду в Єврокубку ФІБА та Кубку виклику знову принесли українським уболівальникам лише розчарування. Наша четвірка делегатів не здобула бодай однієї перемоги. І жоден з українських клубів тепер не зіграє в наступному раунді змагань.

За умови перемоги шанси на продовження боротьби у своєму турнірі мав лише БК «Київ» — підопічні Віталія Чернія мали перемагати на Кіпрі аутсайдерів із «Керавноса». Удома «вовки» здолали кіпріотів, а ось вирішальний поєдинок відверто провалили, віддавши три чверті з чотирьох. «Керавносу» перемога нічого не давала, але острів’яни її здобули, та ще й із перевагою в 24 очки!

Традиційно активного київського розігруючого Дениса Лукашова, який набрав двозначну кількість очок, у результативності підтримав лише В’ячес­лав Кравцов.

«У нас не знайшлось гравця, який би повів команду за собою. Але оскільки я тренер, то відповідальність за поразку беру на себе», — коментує невдачу в Нікосії Черній. Тепер киянам залишається зосередитись на чемпіонаті України.

«Азовмаш», «Донецьк» і «Хімік» свої шанси на продовження боротьби в єврокубках утратили ще раніше. Ця трійця грала в гостях без тягаря відповідальності за результат. Найближче до перемоги був «Донецьк», у якого розігрався захисник Маркі Перрі. Утім для подолання однієї з найкращих команд Румунії забракло одного триочкового кидка.

«Хімік» на тлі українських клубів виступив у єврокубках найгірше, але тренер Дмитро Базелевський подякував команді за сезон, зауваживши: «Ми боролися навіть тоді, коли втратили шанси на вихід із групи». П’ять поразок у шести євроматчах наставник команди з Південного пояснив молодим віком гравців та відсутністю досвіду.

 

ТАБЛО

Чоловіки. Єврокубок. 6–й тур. Група А. «Альба» (Німеччина) — «Азовмаш» (Україна) — 82:78 (Александер (21)), «Галатасарай» (Туреччина) — «Терамо» (Італія) — 87:80.

Підсумкове становище: «Альба» — 11, «Галатасарай» — 9, «Терамо», «Азовмаш» — 8.

Кубок виклику. 6–й тур. Група В. «Страсбург» (Франція) — «Хімік» (Україна) — 97:93 (Мітчел (25+10 передач)), «Ейфель тауерз» (Голландія) — «Апоел» (Кіпр) — 82:74.

Підсумкове становище: «Апоел», «Ейфель тауерз» — 10, «Страсбург» — 9, «Хімік» — 7.

Група Е. «Плоєшті» (Румунія) — «Донецьк» (Україна) — 97:95 ОТ (Перрі (33)), «Льєж» (Бельгія) — «Єнісей» (Росія) — 73:65.

Підсумкове становище: «Льєж» — 11, «Єнісей» — 9, «Донецьк», «Плоєшті» — 8.

Група Н. «Керавнос» (Кіпр) — «Київ» (Україна) — 76:52 (Лукашов (15)), «Загреб» (Хорватія) — «Роанн» (Франція) — 94:87.

Підсумкове становище: «Роанн» — 11, «Загреб» — 9, «Київ», «Керавнос» — 8.

* * *

Кубок суперліги. 1/8 фіналу (перші матчі). «Ферро» — «Кривбас–баскет» — 85:66, «Миколаїв» — «Політехніка» — 89:78, «Говерла» — «Будівельник» — 62:91.