Ви знаєте, як пахне хліб?!

Ви знаєте, як пахне хліб?!

Обов’язкові для зимових святкових застіль — перед Різдвом, старим Новим роком та святом Водохреща — кутя та узвар. Розбещені промисловим хлібопекарством, ми забуваємо про головну страву Багатої, Щедрої та Бідної куті — хліб, книші, пироги, які обов’язково з’являлися у наших предків на покуті під образами.

«Лише на перший погляд випікання хліба видається справою важкою, не до виконання в умовах міської квартири, — каже філолог за освітою Ольга Вербенець, яка вела кулінарні програми на Львівському телебаченні й описала свої особисті та народні вміння приготувань у двох книгах. — Найголовніше — мати бажання, добрий настрій без зайвого поспіху та двійко працьовитих рук — і випікання хліба та інших борошняних виробів може стати вашою улюбленою справою».

РОЗВАНТАЖЕННЯ

РОЗВАНТАЖЕННЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хоч за релігійними канонами зараз м’ясниці, у календарі залишаються дні, в які віруючі люди суворо дотримуються посту, — приміром, перед святом Водохреща — на Бідну кутю, 18 січня. Пісні страви, які пропонує Ольга Вербенець, — вишукані та незвичайні, тому можуть порадувати навіть гурманів і стати окрасою будь–якого столу.

Всі статті рубрики